День Ангела сьогодні у Артемія, Миколи, Германа, Івана, Леоніда, Олександра, Михайла, Петра, Павла, Герасима та Ірини.

2 листопада народилися

69 до н.е. — †12 серпня 30 до н.е. • Клеопатра VII Філопатор, єгипетська цариця (51-30 рр. до н.е.) з македонської династії Птолемеїв; донька Птолемея XII, остання з правителів еліністичного Єгипту.

В 1752 році – Андрій Розумовський, російський граф, пізніше – князь, дипломат, меценат. Андрій – син Кирила Розумовського – останнього гетьмана України. У 1776 р. Катерина II відправляє його послом у Неаполь, далі – в Данії, Швеції. З 1790 р. Андрій Розумовський – посол в Австрії. Під впливом дружини прийняв католицтво. Розумовський був меценатом Людвіга ван Бетховена, який присвятив йому свою П’яту та Шосту симфонії, а також три струнні квартети.

1755 — †16 жовтня 1793 • Марія Антуанетта, французька королева (1770-93 рр.), донька імператриці Марії Терезії і Франсиска I, дружина Людовика XVI

1861 – народився Георгій Львов, російський князь, глава кабінету міністрів та міністр внутрішніх справ Тимчасового уряду Росії у 1917 р.

1893-го народилася Олена Булгакова. Олена уродженка Риги, третя дружина письменника Михайла Булгакова, прототип Маргарити. Вона зберегла архів письменника й добилася публікації його творів в СРСР.

1902-й рік — Сергій Лебедєв, український математик, електротехнік, розробник перших радянських ЕОМ.

1906 – народився Лукіно Вісконті (Вісконті де Модродоне), визначний італійський кінорежисер

В 1921 році – Білл Мосієнко, визначний канадський хокеїст українського походження, правий нападник. Провів у НХЛ 14 сезонів, граючи лише за «Чикаго блек хоукс»; автор найшвидшого хет-трику в історії НХЛ – три шайби у ворота «Нью-Йорк рейнджерс» за 21 секунду. Набрав у НХЛ загалом 50 очок. п’ятиразовий учасник матчів усіх зірок, член Залу хокейної слави з 1965 року.

1927 – народився Стів (Стефан) Дітко, американський художник-ілюстратор українського походження, письменник і сценарист.

Автор Людини-павука, співавтор Спайдермена і Доктора Стренджа

1935 – народився Михайло Пляцковський, радянський поет, автор текстів популярних пісень “Увезу тебя я в тундру”, “Лада”, “Улыбка”, “Не повторяется такое никогда”, “Крыша дома твоего” та ін. Уродженець м. Єнакієвого Донецької обл.