У статті також зазначали, що нинішні маневри викликали серйозне занепокоєння в урядових колах США та Європи.

Адміністрація президента США провела консультації із союзними країнами щодо безпекової ситуації на українсько-російському кордоні.

Про це на брифінгу заявив радник президента США із нацбезпеки Джейк Салліван. У минулі вихідні ми мали змогу проконсультуватися з ключовими союзниками та партнерами з питання України та переконатися, що ми захищаємо та підтримуємо суверенітет та територіальну цілісність України. Ми продовжимо уважно стежити за ситуацією. І мені більше нічого додати на даний момент”, – сказав Салліван.

Невдовзі стало відомо, що до Чорного моря прямує есмінець.

Флагман Шостого флоту USS MountWhitney (LCC 20) зі співробітниками Шостого флоту Північноатлантичного альянсу розпочав свій північний транзит до Чорного моря, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО та партнерами в регіоні!” – йдеться у Twitter Шостого флоту.

Скоріше за все такою була реакція союзників України на дії Росії.

Але це дуже роздратувало Путіна.

Президент Росії Володимир Путін прокоментував захід у Чорне море американського флагманського корабля Mount Whitney, який має намір брати участь в операціях НАТО, так:

– Ось і зараз, як ви знаєте, корабель США зайшов у Чорне море. Можемо швидко подивитися на нього в бінокль або у приціл відповідних систем оборони.

Міністр закордонних справ Росії Лавров пішов ще далі та заявив, що Україна постійно провокує Україну до війни.

Одним словом, Задзеркалля.

Андрій Власенко