Учора, 1 листопада, як протест проти дистанційного навчання, батьки школярів перекрили дорогу у селищі, а потім пішли за роз’ясненнями до місцевої влади. З 1 по 12 листопада школи Літинської селищної територіальної громади перевели на дистанційну форму навчання.

28 жовтня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Літинської селищної ради ухвалила рішення про переведення шкіл (в тому числі 1-4 класи) на дистанційну форму навчання.

Батьки заявляють, що протест батьків пов’язаний з тим, що дітям складно вчитися дистанційно, адже вони багато часу проводять перед гаджетами та не завжди розуміють програму, коли відсутні у школі. Є складнощі, коли у родині кілька дітей, і комп’ютерів не вистачає.

До протестувальників вийшов очільник громади Анатолій Бичок. Посадовець послався на рекомендації Міністерства освіти і науки України та спростував, що причина переведення шкіл на дистанційну форму навчання – у дефіциті коштів на опалення приміщень — розповідали батьки -мітингувальники.

Учасники протесту пропонували прийняти інше рішення комісії, і скасувати ним “дистанційку”. Однак зазначається, що їм було озвучено, що комісія збереться за кілька днів. Вочевидь, це не задовольнило протестувальників, і вони ініціювали ще один протест на 17:00 годину.

Тоді до них вийшов представник місцевої ради й запевнив, що сьогодні, 2 жовтня, попросить голову якнайшвидше ініціювати зібрання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також запросити на засідання кількох представників від батьків, які вийшли на протест

Марина Романова