– У Вінниці продовжують реалізовувати ідеї учнів, які перемогли у конкурсі «Бюджет шкільних проєктів». Відтак, у фізико-математичному ліцеї №17 облаштували сучасний «ECOHUB-17 – освітній простір для кожного»., – повідомляє у соцмережі Вінницька міська рада.

– Проєкт передбачав демонтаж старих конструкцій, вирівнювання та часткову заміну підлоги на вінілове покриття, заміну вікон та дверей для кращої вентиляції приміщення та регулювання доступу до сонячного світла у старій шкільній теплиці.

190 квадратних метрів приміщення поділили на 3 частини: зону для спілкування, наукову лабораторію та теплицю. В ній вирощуватимуть овочі, фрукти та екзотичні рослини.

Наразі усі роботи по реалізації проєкту завершені. На це з бюджету громади спрямували майже майже 300 тис. грн.

Аби облаштувати сучасну шкільну теплицю необхідним обладнанням, учні розробили ще й еко-проєкт. І у конкурсі екологічних ініціатив «Ековектор» отримали призове місце. За виграні гроші купили нітратомір, мікроскоп та гігрометр.

«Вже кілька років поспіль наші учні беруть участь у різних міських конкурсах. Школярі мають чудову можливість пропонувати свої ідеї, презентувати та реалізовувати їх. Такі конкурси мотивують дітей. І вкотре показують, що учнівські мрії втілюються в життя», – зазначила директорка Вінницького фізико-математичного ліцею №17 Валентина Нестюк.

Довідка:

«Бюджет шкільних проєктів» – це інструмент, завдяки якому у громаді підтримують учнівські ініціативи. Гроші на реалізацію проєктів-переможців виділяють з бюджету громади. Загалом у 2021 році у конкурсі «Бюджет шкільних проєктів» взяли участь 33 навчальні заклади, 9 з них – стали переможцями. На втілення кращих ідей учнів цьогоріч з бюджету громади виділили 2,5 млн гривень.