Сто одинадцять студентів, серед яких навіть уродженці Зімбабве, одночасно звернулися до Іванівської ОТГ, щоб отримати по 2 га землі. Голова Михайло Кулик відмовився деребанити три пасовища, на які претендують рейдери, тому сам став жертвою замовних псевдоактивістів та журналістів.

Наші кореспонденти виїхали в Іванів з’ясувати обставини і прямо в кабінеті голови зустрілися з представниками тих самих студентів, які уже через суд вимагають Іванівську сільську раду дати дозвіл на розроблення проектно-кошторисної документації.

Ми намагалися розпитати двох адвокатів про їхніх клієнтів, але вони відмовилися від будь-яких пояснень.


Сам Михайло Кулик заявляє, що уже три місяці намагається відбитися від атак з усіх сторін лише за те, що не погодився на шахрайські схеми.

-На мене виходили різні люди. Одні залякували, інші пропонували забезпечену старість. Єдина умова - провести через сесію 111 заяв від мешканців інших громад, областей і навіть інших країн на 2 га землі в Іванівській ОТГ - разом 222 га (!). Але вказані ними кадастрові номери - це пасовища, де люди випасають худобу, за рахунок якої і виживають. Я не можу піти на такий крок, тому категорично відмовився. Мені пригрозили, що мною займуться "серйозні люди" і я вже бачу, що атака почалася з усіх сторін. Над моїм будинком літають квадрокоптери. І на "розборки" зі мною на джипах у бронежилетах приїжджають люди, які представляються активістами та журналістами, а насправді поводять себе, як бандити з лихих 90-х, - заявляє Михайло Кулик.

Голова звертається у правоохоронні органи і готовий надати усю інформацію про шахрайську схему.

Хто ці студенти? Кому вони продали своє право на гарантованих законом 2 га землі? Хто за цим стоїть? Усе це - у журналістському розслідуванні наших кореспондентів читайте у наступному номері газети "33-й канал".

Людмила ПОЛІЩУК 

Фото та відео Олексія Бойко