У вінницькому «Салютемі» будуть випробовувати французьку вакцину.

Міністерство охорони здоров’я України дозволило провести клінічні випробування двох варіантів вакцини від коронавірусу французької компанії Sanofi, яку вона розробила спільно з британською GSK. Про це йдеться у наказі Міністерства охорони здоров’я, опублікованому 27 жовтня.

В Україні проведуть третю фазу дослідження моновалентної та бівалентної вакцин, які призначені для захисту від коронавірусу дорослих віком 18 років і старших. Заявку на дослідження подала компанія «Санофі-Авентіс Україна».

Тестування проходитиме у київських клініках «Центр сімейної медицини плюс», «Едельвейс Медікс», «Медбуд-Клінік», «Благомед». А у Вінниці — у медичному центрі «Салютем».

Наш кореспондент зателефонував у цей приватний мдичний центр, щоб дізнатися про умови щеплення. Але там повідомили, що французької вакцини поки що немає. Можуть лише записати у чергу на вакцинацію. Скільки будуть платити за укол і кому — у клініці поки не повідомляють.

Раніше головний інфекціоніст Вінниччини Лариса Мороз повідомляла, що у Вінниці будуть випробовувати китайську вакцину Vero Cell. Виробник готовий заплатити 8 тис. грн кожному, хто зважиться на повний курс вакцинації.

Людмила ПОЛІЩУК