Це космічні прибульці чи мутанти із вінницьких городів? Вони справжні чи це пластмаса? Їх можна їсти, варити суп чи таке диво тільки для вітрини? – запитали ми у Артема, власника центрової вінницької кав’ярні під «Інтершиком». Бо екзотичні гарбузи під його «Stakan Сoffe» вже здивували всю Вінницю та гостей нашого міста…

А декілька цих жовто-зелених «прибульців» вкрали на зернята чи гарбузовий суп.

– Ці гарбузи приїхали до Вінниці із Амстердама в зернятках… Коли вони вперше виросли у моєї мами на городі біля Київського мосту, то всі сусіди дивувались їхній формі та унікальному окрасу. Адже нічого подібного раніше вони не бачили… А я вирішив ними прикрасити всі свої кав’ярні по Вінниці та області! І знаєте, так вони класно «зайшли» гостям, що із ними роблять селфі, фотографують на пам’ять та пару штук «позичили» безповоротно, — розповів Артем Терез.

– Мені ж вони більше нагадують маскувальний камуфляж, як у армії чи на війні. І хочу додати, що цей сорт гарбузів не їстівний, а суто декоративний… Тому не варіть цю красу, а залиште її для оздоби наших кавових точок. Бо Геловін вже наступає, і фото із таким гарбузом із Вінниці однозначно стане хітом на ці вихідні. Смачної вам кави!

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ