Відомий львівський лікар Тарас Жиравецький, який став популярним завдяки порадам лікування коронавірусу, назвав причини, чому пандемія набирає обертів.

Він вказав на 7 основних підстав:

–  Перше: в Україні неофіційно перехворіло більше 50% дорослого населення, але це не дало нам жодних переваг до нового штаму вірусу Дельта плюс.

Друге: в Україні вакциновано майже 20% дорослого населення, але на жаль вакциновані хворіють і поширюють інфекцію, що не зупиняє поширення коронавірусу.

Третє: колективний імунітет з‘явиться коли перехворіє  80% населення, поки що іншого шляху немає.

Четверте: ми  не готові були до останньої хвилі маючи попередній досвід? Це справді несподіванка з тим, що Дельта плюс виявився заразнішим в рази за попередні штами, а для зупинки його поширення ми практично нічого не зробили. Окрім того протікання ковіду зараз значно важче.

П’яте: Коли ж зупиниться пандемія? Коли більшість українців перехворіє. Так як зараз щодня у нас неофіційно більше 100000 нових випадків, офіційно 25000 нових інфікованих (тестування у нас в рази менше проводиться ніж потрібно), то можна припустити, що за 1 місяць перехворіє 3 000 000 українців. Якщо показники будуть залишатись такими високими, то за кілька місяців ми таки отримаємо колективний природній імунітет.

Шосте: Основна загадка! Чи не з‘явиться новий штамм, який буде пробивати імунітет після хвороби і після вакцинації, бо тоді ми можемо потрапити у замкнуте коло. Поки цього ніхто не знає, але сподіваємось, що цього не буде.

Сьоме: Повторно хворіють ті хто хворів ковідом, але це не 100 000 випадків на добу, як ми зараз спостерігаємо з тими що не хворіли і в лікарнях відсоток повторних випадків поки мізерний.

Каріна Маєвська