Як відомо, з 8 листопада без збереження зарплатні Міністерство охорони здоров’я відсторонило від роботи всіх невакцинованих посадовців державних і бюджетних установ, педагогів та працівників освітніх, соціальних закладів.

288 педагогів у Вінниці

– Оперативна інформація змінюється щогодини, але станом на 5 листопада по Вінниці 121 працівник середніх шкіл не був вакцинований, не мав довідки про застереження щеплення та не отримав жодної дози вакцини… Тому вони відсторонені від роботи без збереження зарплати, але без звільнення. Така ж ситуація по дитячих дошкільних закладах, де станом на п’ятницю 167 працівників – педагогів та персоналу – також не вакциновані, – повідомила директор департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Цікаво, що всі приватні релігійні освітні заклади по Вінниці продовжують роботу, бо їхній персонал таки виконав умову про 100-відсоткову вакцинацію. Чи може, тут також мали місце куплені сертифікати, як це було із Надією Савченко?

Ситуація з освітянами по області

170 вчителів по області поза роботою.

– Всього по області відсторонені з 8-го листопада 170 педагогів… 122 із числа працівників освітніх закладів територіальних громад та 48 педагогічних працівників інтернатів. Загалом це небагато… Бо у Вінниці лише по обласному центру із приєднаними територіями така ж цифра. Ми ведемо агітаційну та роз'яснювальну роботу із вчителями, але забобонів і пересторог серед освітян так само на рівні 50/50, – прокоментував ситуацію по Вінниччині директор департаменту освіти ОДА Володимир Буняк.

640 шкіл Вінниччини працюють “наживо” – це рекорд України

В Україні цього тижня на дистанційній формі навчання працюють понад 7 тисяч шкіл. Очно продовжують працювати понад 5 тисяч шкіл. Найбільше освітніх закладів у онлайні на Вінниччині – 640. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

За дистанційною формою навчання працюють понад 7,3 тис. шкіл. Найбільше на Одещині – 668 та Волині – 547.

На канікулах перебуває майже тисяча закладів.

"Падіж" кадрів по ОДА і РДА?

– Станом на 8 листопада із 24-х працівників апарату ОДА на роботу із різних причин не вийшли 18! Але це не означає, що людей "покосив" КОВІД чи вони не вакциновані, як того вимагає Кабмін та Міністерство охорони здоров’я. Це всі працівники, які нині на лікарняному, у відпустці та справді відсторонені через відсутність вакцинації, – повідомили нам у Вінницькій ОДА.

Директори без премій за провал вакцинації?

Такої «дисциплінарки» у Вінниці давно не було… Бо 2 листопада мер Вінниці «вдарив гривнею» по кишенях одразу 5-х керівників міських комунальних підприємств, де було провалено графік та план вакцинації працівників.

Зокрема Серій Моргунов «вжив заходи дисциплінарного впливу» на керівників трьох великих комунальних підприємств і позбавив їх премій за четвертий квартал.

– Депреміювати за підсумками четвертого кварталу 2021 року на 100%:

Луценка Михайла Петровича, генерального директора комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» (невиконання п.2.10. контракту №10 від 26.10.2021); Козака Віталія Євгенійовича, начальника міського комунального підприємства «Адміністративно-технічний центр» (невиконання п.2.9 контракту №31 від 23.11.2020); Чернова Сергія Павловича, директора комунального підприємства Вінницької міської ради «Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації дорожнього руху» (невиконання п.2.9 контракту №21 від 14.07.2021), – сказано у розпорядженні.

А ще двох посадовців – керівника комунального підприємства Вінницької міської ради «Вінницяміськтеплоенерго» Максима Білика та директора комунального підприємства «Аеропорт Вінниця» Володимира Ніценка «попередили про необхідність покращення роботи на підприємстві по виконанню зазначених заходів...»

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ