– Поле хрестів, вінків та сліз… Ось тут лежить вчитель малювання моєї доньки! Тут відомий вінницький суддя, колишній працівник «33-го каналу»… А це товариш мого батька, якого на во­сьмому десятку років забрав КОВІД… Всі померли від ускладнень коронавірусу за останні півтора року.  Частина могил вже так просіли, що треба досипати грунт. Бо це січневі поховання, коли «спеціальних» поховань у Вінниці було, мабуть, найбільше… Але й сьогодні в КОВІДному «кварталі» одразу три свіжі могили – хоронять одразу трьох вінничан, який забрав коронавірус, – це мої особисті враження від кладовища на Сабарові, де вже готують до від­криття 5 нових кварталів для поховань. Такими темпами це «поле скорботи» за найближчі 3-4 роки буде переповнене… Бо до «конвеєру смерті» нині приєднався вбивчий КОВІД, який не жаліє нікого – ні багатих, ні бідних, ні молодих, ні старих… А ще інсульти як його ускладнення.

Директор КП «Комбінат комунальних підприємств» Дмитро Науменко так прокоментував розширення кладовища в Сабарові та появу тут нового, вже третього коронавірусного кварталу.

– Буде третій, «спеціальний» квартал для поховань, бо люди помирають щодня. Я не називаю номери цих кварталів, але вони є… І всі священники Вінниці та всі ритуальні служби знають, що тут поховання відбуваються за окремим протоколом, — каже Науменко. – Ось тут тривають будівельні роботи по облаштуванню 5-ти нових кварталів… І один буде для поховання померлих від КОВІДу мешканців нашої громади.

А сьогодні ви бачите ось ці свіжі могили, бо щоденно може бути до 10 поховань…

До речі, у Вінниці та області з початку пандемії від коронавірусу померло 2236 людей.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ