Цьогоріч на студентів Вінниччини чекає низка цікавих та захоплюючих заходів серед яких: танцювальний флешмоб, концерт студентських талантів, конкурси, розіграш призів, виступ кавер-гурту «PULSAR» та дискотека «Оpen Аir».

Ініціатором проведення заходів до Дня студента виступає Вінницький обласний молодіжний центр «КВАДРАТ».

Керівниця МЦ «КВАДРАТ» Наталія Штогрин говорить: «Це буде особливий день, адже у святкуваннях візьмуть участь студентська молодь всіх закладів Вінниччини».

Кожен ВНЗ чи коледж матимуть можливість підготувати власні локації, які допоможуть презентувати свій навчальний заклад на повну, розповсюдити промо-матеріали, продемонструвати творчий потенціал та заявити про себе на всю Вінниччину.


Родзинкою святкувань стане танцювальний флешмоб студентської молоді Вінниччини. За попередньою інформацією, у флешмобі візьмуть участь приблизно 400 студентів. Готує феєричне дійство для молоді хореограф-постановник Іван «JOZZZ» Дунаєвський.

Ще однією можливістю заявити про себе буде концерт студентських талантів, де найкращі творчі колективи навчальних закладів Вінниччини продемонструють глядачам свої шоу-виступи.

Заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Івасюк зазначив, що активна молодь є запорукою успішного розвитку громадянського суспільства і держави, а молодіжний напрямок є одним із пріоритетних. Тому найкращих студентів, які активно долучаються до розвитку молодіжної політики Вінницької області нагороджуватимуть почесними грамотами обласної Ради та облдержадміністрації.

Під час святкових заходів відбудеться конкурс «Кращий герб навчального закладу», який передбачає розробку та створення герба чи логотипа власноруч із оригінальних матеріалів. За результатами відкритого голосування автори найкращого герба отримають подарунки від спонсорів та партнерів заходу.

На офіційних сторінках МЦ «КВАДРАТ» запустив онлайн-челендж #Gaudeamus_inKVADRAT із виконання міжнародного студентського гімну «Gaudeamus». До участі запрошені всі навчальні заклади м. Вінниці та Вінницької області. Крім того, пропонується передавати естафету друзям, партнерам, вузам по всьому світу, щоб охопити якомога більше студентської аудиторії.

Ввечері з 18.00 до 21.00 год відбудеться святкова «Open Air» дискотека для молоді. А також зі сцени лунатимуть запальні хіти вінницького кавер-гурту «PULSAR».

За словами організаторів, підготовка до святкування Міжнародного дня студента тривала більше двох місяців. МЦ «КВАДРАТ» врахував всі побажання студентських рад та активної молоді навчальних закладів Вінниччини, щоб створити для студентів дійсно яскраве і незабутнє свято, яке вони запам’ятають на весь рік.

Святкові заходи відбудуться за підтримки ВМР, Департаменту соціальної та молодіжної політики, Департаменту соціальної та молодіжної політики, Управління освіти і науки та Управлінням культури і мистецтв Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА.

Молодіжний центр «КВАДРАТ» наголошує на необхідності дотримання всіх карантинних обмежень і рекомендацій під час святкування. Також з ініціативи організаторів на Європейській площі буде організовано мобільну бригаду, де всі бажаючі матимуть змогу вакцинуватися.