Вона знялась у “Папіку-2” та інших відомих фільмах і кліпах. Ось що вона розповіла “33-му”.

Тендітна та харизматична атлетка Джей вже не одного разу здобувала прихильність та визнання серед вінничан. Юніорські Олімпійські ігри в Пекіні, щорічні чемпіонати України з переможними місцями, перемога та рекорд змагань на Європейському юнацькому олімпійському відборі в Баку  у забігу на 200 метрів, “золото” на чемпіонаті Європи у складі української збірної в естафеті 4х400.

Здобутки Джойс важко перерахувати, навіть сама дівчина їх не запам‘ятовує. Сильною стороною Коби є саме спринтерський біг. Її зовнішність і справді особлива. Як кажуть — екзотична. Темношкіра красуня вигравала у конкурсах краси. Та все ж для себе вирішила, що майбутнє — у світі моделінгу.

– Зараз ти киянка. Чим займалась, коли проживала у Вінниці?

– Мені 23 роки. Народилась та виросла у Вінниці. І зараз часто там буваю. Маю родину та багато друзів. З самого дитинства, з 10 років я займалась професійною атлетикою. Стала майстром спорту міжнародного класу. Я завжди ставила для себе цілі і до них йшла. Стала срібною призеркою двох юнацьких Олімпійських ігор. Також маю звання чемпіонки Європи серед юніорів, а на дорослому чемпіонаті світу посіла 5-те місце.

Займалися спортом мама та її сестра. Можливо, від них спадково передалися мені якісь здібності саме до спринтерського бігу. Моя мама бігала довші дистанції, а її сестра – 60-100 метрів. Саме вони мене привели на перше тренування в 11 років, але я тоді розплакалася, бо мені було страшно. Але з часом мені це сподобалося, я втягнулася і почала частіше тренуватися. Найперше, що я згадую — це коли своїй тітці казала завжди, що поб‘ю всі її рекорди, не знаючи, що вони були високі. Вона в нас рекордсменка області на 60 метрів. І побила! Повторила 60 метрів, а на 100 метрів і на 200 в мене вищі результати.

– Свою спортивну кар`єру ти вже закінчила?

– Зі своїми спортивними досягненнями я попрощалась ще у 2018 році. На жаль, так сталось, але, як кажуть, спортсменів колишніх не буває. Спорт – це моє життя. Я безмежно вдячна своєму тренеру Володимиру Прошину. Для мене він митець, друг, вчитель та другий батько. Сила волі, характер, терпіння та цілеспрямованість в мені вихована завдяки тренеру. 2018 рік – останній рік у спорті – був для мене дуже важким.

Все тіло покалічене, травма за травмою – і я просто перестала ходити. Тривалий час я проходила реабілітацію. В мені поселився страх до спортивної доріжки. Та все ж я сказала собі “зможу все!” Пройшла тривалу реабілітацію та переборола всі свої страхи. Тож із новими силами вирішила спробувати себе на конкурсі «Міс Бікіні-2018» у Вінниці. Саме тоді познайомилась із талановитою дизайнеркою Олександрою Хедоян. Вона створила нову фантастичну колекцію суконь. Ми як моделі демонстрували одяг на конкурсі.

– Ти знімалась в кліпі Віталія Козловського “Мала, танцюй”…

– Ця пісня стала подарунком співака до Дня закоханих. Він співав для всіх своїх шанувальників. Головну ідею кліпу артист передає у власному вірші: «В якому б віці жінка не була, В її душі завжди живе мала – Маленька дівчинка, що мріє про кохання, І не важливо – перше чи останнє». Щоб розкрити задум, у відео з’являються абсолютно різні жінки: від 6-річної моделі до 73-річної володарки рекорду “Фотомодель найповажнішого віку” Галини. Головну жіночу роль зіграла дизайнер Анна Юдаєва. Зараз мене також можна побачити у кінокартинах «Папик-2» та «Большая разница».

– Твоя остання перемога «2 Vice Miss Beauty 2021» – “Віцеміс Краса України-2021”. Чи легко було перемогти?

– Звісно, кожна перемога потребує роботи над собою. Спортсмени – люди, які не звикли здаватись. Тому і в моделінгу, і на конкурсах краси я працюю максимально. Кожна із учасниць — варта перемоги. Та все ж я рада, що отримала такий достойний титул. Щоб підкреслити свій образ, я одягла сукню вінницької дизайнерки Олександри Хедоян. Образ справді був дуже ефектний і підкреслював мою особливість.

Скоро буде проводитись фінал «Міс Принцеса України-2021». Тут я теж стала фіналісткою.

Спілкувалась Софія Копач