Він приїхав до родичів у гості і після п’янки на дискотеці хотів взяти “на сувенір” наш державний символ.

Ця новина із Вінниці про п’яного 35-річного росіянина, який в су­боту о 5.30 год. по приколу зняв прапор України із ТЦ “Мегамолл”, вже на вустах всієї країни… Бо та­кого у Вінниці ще не було!

Адже на 8-му році війни із дискотеки вийшов напідпитку “східний брат” та представник “єдиного народу”, як мавпа, заліз на 6-метрову висоту та зняв синьо-жовтий український прапор!

Як таке могло статись у центрі найбільшого мікрорайону Вінниці – з’ясовували наші кореспонденти.

– Та компанія гуляла на дискотеці до 5-ї ранку на третьому поверсі торговельного центру… І під ранок східцями на вулицю спустився той чоловік… Він, мабуть, не знав, що навколо все у камерах стеження, бо майже без вагань поліз по цій червоній конструкції, як по драбині, до четвертого щабля та висмикнув прапор із держака… І одразу сховав його собі під одяг, як “речдоказ” своєї суперечки із друзями… Тут же включилась наша охорона, яка на вулиці почала переслідувати викрадача… Він біг ще метрів зо 30. І коли зрозумів, що не втече, викинув прапор у кущі… Далі приїхала поліція, яка фактично врятувала це “тіло” від самосуду. Бо, як стало зрозуміло, що зняв прапор росіянин, то цей факт ще більше загострив ситуацію.

Суд вирішить долю цього п’яного “любителя сувенірів”. А це той самий прапор України, який росіянин намагався викрасти в суботу, 6-го листопада, – розповів один із охоронців “Мегамоллу” – ТРЦ по вулиці 600-річчя у Вінниці.

За словами начальника Вінницького районного управління поліції Віталія Курчика, 35-річний зловмисник, надав пояснення, що на Вінниччину приїхав провідати родичів, а такі дії вчинив через спір із знайомим…

За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). У межах розслідування встановлюються усі обставини події. Таке правопорушення карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Хоча дехто із вінничан вважає, що тут відбулась наруга над державним символом… І тому покарання для росіянина має бути в рази жорсткішим за “хуліганку”.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ