Вже тиждень у мене живе моя подруга з дочкою 19 років. Тобто, двоє дорослих людей взяли і оселилися у мене. Вигнати я їх не можу – дружимо ж.

Справа в тому, що подруга збира­ється розлучатися з чоловіком. Від нього вже пішла, а що робити далі – ще розмірковує…

З цим чоловіком вони одружилися років 15 тому. Він її взяв з донькою, котрій на той час і 5 років не було. До речі, це я до того, що чоловіки не хочуть з дітьми. Ось приклад в мене перед очима: одружився далеко не на красуні, із зайвою вагою і дитиною. І чоловік не простий, а вів на той момент бізнес, що розвивається, і тепер він дуже заможна людина. Моя подружка, вийшовши за нього заміж, покинула роботу, займалася господарством і дітьми. Вони навіть до дитсадка не ходили. Дочка її чоловікові падчерка. У них є спільний син. А в нього від першого шлюбу син 25 років.

А причина розлучення така. Якось вона випадково дізналася, що чоловік за її спиною купив квартиру в новобудові. Тобто, чоловік зробив своєму синові немаленький такий подарунок. Її це розлютило.

Мені здається, моя подруга вже відірвалася від реальності. До того, як переїхати до мене, вона, не ставлячи його до відома, зняла з картки більше 100 тисяч гривень. За ці гроші вона могла б найняти хорошу окрему квартиру «на пожити» але їй потрібна моральна підтримка (вільні вуха). А я відчуваю себе жахливо!

Чоловік у неї хороший, і сваритися з ним мені не хочеться. Я подругу питаю: навіщо все це? Вона мені видала ідею: хоче шантажувати його розлученням і таким чином підштовхнути його до купівлі стар­шій доньці квартири.

А я переконана, що вона загубилася в реальностях життя. Той чоловік потерпить-потерпить та й викине її без всього на мороз. Охочих на нього вагон буде. Але вона, як в сні, все теревенить мені, що збирається відсудити у чоловіка половину будинку і половину квартири пасинка.

Я знаю напевно, що вона не отримає ні копійки. Тому порадила повернутися до чоловіка і не просто повернутися, а в ніжки кинутися і списати всі ці маневри на тимчасове божевілля. І проситися назад. Якщо вони розлучаться, вона просто зап’є і загине. П’ятий десяток жінці, а вона поводить себе, як егоїстична малолітка… Можливо, ця публікація її хоч трохи приведе до тями.

Жанна