Енергійна робота обласної ради жінок України добре помітна на Вінниччині.

– Наша громадська організація, створена  у 1991-му рішенням Вінницької облради, вже тридцять років захищає права і свободи жінок, їхні економічні, соціальні та культурні інтереси, турбується про самотніх матерів,  про багатодітні сім’ї. Займаємось патріотичним вихованням, активно допомагаємо Збройним Силам України, опікуємся будинками-інтернатами для людей з особливими потребами, – відзначила  Валентина Кічак, голова ГО “Вінницька обласна рада жінок України”. – Загалом ми намагаємось підвищити роль і статус жінок, гендерну рівність в усіх сферах життєдіяльності нашого суспільства.

– Наприклад, “Центр надання послуг Томашпільської селищної ради” співпрацює  із старостинськими округами. Відкриваємо відділення денного догляду для людей поважного віку, організували соціальне таксі, банк одягу та взуття… А ще працюємо у сфері протидії торгівлі людьми, проводимо флешмоби проти насильства щодо жінок,  боротьби із шкідливими звичками  у молоді, із булінгом у школах, – розповіла директорка центру Людмила Поперечна, членкиня президії обласної Ради жінок.

На листопадовому засіданні президії Людмила Поперечна була нагороджена грамотою обласної Ради жінок з нагоди Дня соціального працівника.

Одним із найболючіших питань було входження — або не входження! — Вінницької обласної ради жінок України до складу Спілки жінок України (СЖУ). Це колективне членство є добровільним.

– Ми весь час співпрацювали із СЖУ як громадське об’єднання із власним юридичним статутом, – пояснила Валентина Кічак. – Нині у Спілці відбуваються великі зміни і пертурбації. Там прийнято рішення створити по Україні 25 відокремлених підрозділів, якими напряму керуватимуть представники із Києва. Але наша Вінницька обласна рада жінок вирішила зберегти самостійність і утриматись від прямого входження до складу СЖУ.  Пропонуємо укласти угоду про співпрацю і продовжити спільну командну роботу. Нам треба трудитись на місцях, а не чекати столичних вказівок.

Мудрість і виваженість українських жінок визнана у всьому світі. “Жіноча сила береги рве!” – так напівжартома – напівсерйозно  завершила засідання президії Галина Нищик.

 

Ірина ЗОНОВА