Утім прокуратура Вінниччини  оскаржила незаконні рішення і таким чином  попередила спробу контролюючого органу сфальсифікувати документи задля показників своєї роботи.

Правоохоронці встановили, що працівники Центрального відділу державної виконавчої служби (наразі – Перший відділ ДВС) у м. Вінниці Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький)  незаконно склали протокол про адміністративне правопорушення на  померлого чоловіка. Нібито він не сплачував аліменти.   І суд призначив покійнику 120 годин суспільно корисних робіт! Працівники прокуратури втрутилися у ситуацію, неправомірне  рішення суду оскаржено прокуратурою в апеляційному порядку. Вінницький апеляційний суд скаргу прокурора задовольнив, постанову суду першої інстанції скасував, а провадження у справі закрив у зв’язку зі смертю відповідача.

Це не перше схоже порушення органів ДВС, виявлене прокуратурою цього року. Так само незаконно працівники служби склали протокол про адміністративне правопорушення за несплату аліментів щодо особи, яка визнана неосудною та перебувала на примусовому лікуванні у психіатричному закладі.