Опозиційні політики вважають, що міграційна криза в Білорусі може стати останнім цв’яхом у домовину української незалежності. Бо ми майже по всьому периметру опиняємось у щільному кільці російських військ. Без укріплених і належно облаштованих кордонів, необхідних ресурсів, і в матеріальній залежності від агресора. І, здається, таке реально може статись, на їхню думку, з потурання нашої центральної влади. Бо вона не помічає концентрації цих військ на кордоні з Україною, любується собою, чистить пір’я, і, наче випадково, в такий напружений момент міняє міністрів та керівників силового блоку.

Не можу сперечатися стосовно того, що пан Рєзніков може бути класним економістом, що за паном Монастирським немає очевидних шлейфів із душком, що у пана Данілова непогане почуття гумору і, що пан Баканов надійний товариш президента. Але коли ця четвірка збирається для обговорення можливої російської агресії, мені особисто сумно дивитися на їхню компанію.

Що це за люди? Який у них військовий досвід? Який реальний авторитет вони мають в суспільстві, армії, нацгвардії, поліції, СБУ? Особливо після сумновідомих офшорних скандалів… І списку злодіїв у законі з 108-ми “не таких” прізвищ. Восьмий рік триває війна на Донбасі, тисячі вояків уже пройшли через це пекло. Десятки бойових генералів, полковників, офіцерів показали себе у військових діях, як здібні організатори, справжні патріоти.

Хіба не такі мають сьогодні очолювати наші силові структури? Хіба не вони мають складати кістяк спеціальних підрозділів, замість того, щоб сидіти на лаві підсудних за наче б то особисту образу високопосадовця? Адже всі «амбіції» наших високопосадовців ми уже побачили на вугільних складах ТЕС, які  зупиняють через відсутність палива. Помітні вони і в газових сховищах, і в натяках на конкретні віялові відключення електроенергії. До речі, це особливо цинічно звучить на фоні майже тридцяти тисяч щоденно вражених коронавірусом, сотні з яких лежать в реанімаціях під масками з киснем.

Можливо, хтось знає в якій галузі у нас немає кризи? Скажіть, чому знову дорожчають продукти, бензин? Можливо, перестали красти мільярди з бюджету і вже вистачає коштів на гідні зарплати військовим, оснащення армії сучасною зброєю, облаштування кордонів? Чи, може, хтось навмисно з цим не поспішає, аби згодом знову не демонтовувати? А як себе почуває п’ята колона в Україні? Пречудово: сита, цинічна, недоторкана, підгодовує тітушню і труїть мозок простому українцю, щоб у найвідповідальніший момент погнати його до «істіної віри» через відпрацьований в Криму та на Донбасі референдум.

От і виходить, що можливий військовий переворот у Києві не така вже й маячня, і що десь трапився витік інформації, і що заговорили про нього у ЗМІ, аби застерегти, терміново перегрупуватися на всіх рівнях. Бо все це мишаче вовтузіння в трикутнику ВР, уряд, ОП, якось ще більше віддаляється від реального життя. На жаль, це починає нагадувати трагічні події в Києві сторічної давнини. Зараз вже точно настав час відкинути всі нездорові амбіції, вгамувати ненаситні апетити і подумати, нарешті, про державу. Абсолютно всім. Щоб не було пізно. Бо, можливо, час уже іде на місяці.