Вже в четвер 18-го по Вінниці через запровадження «червоної» зони  ковідних обмежень у громадський транспорт міста мають пускати лише щеплених дорослих чи із тестами ПЛР і довідками про подолання вірусу… На дітей ці обмеження не діятимуть. Але пасажирів має бути лише по кількості сидячих місць! А контроль за входом на передні двері до трамваїв, тролейбусів та муніципальних автобусів мають взяти на себе «силовики».

– Водій фізично не зможе перевіряти сертифікати на кожній зупинці… Тому цю  функцію на мою думку має виконувати поліція та «Муніципальна варта»… Скажу так, наші колеги із інших областей, які вже перебувають у «червоній» зоні кожен по своєму виходив із цієї ситуації. І кожне місто знаходилось свій алгоритм роботи громадського транспорту в цих умовах. Бо ми маємо їхати і везти людей на роботу, навчання чи лікарню., – прокоментував ситуацію із громадським транспортом у Вінниці із 18-го листопада  директор ВТК Михайло Луценко.

– Щодо вакцинації колективу Вінницької транспортної компанії, то більше 70%  водіїв уже вакциновані, а контролерів – понад 90%… Я особисто вакцинований одним із перших, бо як я можу вимагати від підлеглих сертифікати про щеплення? Тому вже зрозуміло, що буде важко, не просто і не всім буде зручно їхати по нових правилах, але це вимога Кабміну до нашої громади…