У вінницькій школі-гімназії №6 з’явилася сучасна STEM-лабораторія для занять робототехнікою. Заклад виграв грант від громадської організації «Інноваційні освітні технології» та Благодійного Фонду «LEGO Foundation» і отримав набори для конструювання роботів.

Школа-гімназія №6 перемогла у Всеукраїнському грантовому конкурсі «Class Pack 2021-2022». За результатами якого заклад отримав два гранти FIRST LEGO League Explore + Challenge (програми для дітей 6-10 та 9-16 років). Тепер школярі мають необхідне обладнання для занять робототехнікою,  вартість якого понад 250 тисяч гривень.

За умовами гранту учні мають продемонструвати свої розробки на всеукраїнському рівні.

«Нам потрібно взяти участь у фестивалі робототехніки і показати результат командної роботи закладу, – каже заступниця директора з навчально-виховної роботи школи-гімназії №6 Ірина Сабардак. – Даний грант розрахований на 4 роки. Тому щороку ми маємо купувати додаткове поле сезону, по якому рухаються роботи і виконують різні завдання».

За умовами грантового конкурсу  школа має популяризувати STEM-освіту в інших навчальних закладах міста.

Вчителі інформатики та початкової школи закладу пройшли спеціальні курси з створення та програмування роботів і стали сертифікованими тренерами по роботі із наборами Spike Prime від LEGO EDUCATION ACADEMY і LEGO® Education WeDo 2.0.

Довідка:

STEAM-лабораторія – це інноваційне освітнє середовище, в якому діти моделюють, конструюють, вивчають робототехніку, електроніку, графіку та інженерію комплексно.