Вже другий тиждень у Вінниці шукають двох елітних котів – Боса та Каїра, які спершу втекли із дому, а згодом опинились у ветклініці та в руках волонтерки Вікторії.

І після цього слід двох канадських лисих сфін­ксів зник. За них навіть не вимагають викуп, хоча ці два котики коштують до 10 тисяч євро. А ще за місяць Бос та Каїр лише на 1,5 тисячі гривень з’їдають корму… Кому ж знадобились такі дорогі «заручники» із котоспільноти Вінниці?

– Волонтерка, яка знайшла і «усиновила» моїх котів, зникла разом із ними… Я не розумію, чим вона їх годує, якщо сама наймає квартиру і працює в магазині дешевих сосисок? Продати Боса та Каїра після цього розголосу в «33-му каналі» та по всіх спільнотах «заводчиків» котів нереально… Але для чого їх утримувати як «заручників»? Я б ще зрозуміла, що люди хотіли б отримати винагороду за знайдених тварин, але ж пройшло стільки часу – і немає ніяких новин про котиків… Це жахливо — очікувати, бо йде один дзвінок від друзів чи просто добрих людей, які можуть їх знайти просто посеред вулиці. Бо по-доброму повернути наших сфінксів не вийшло, і тому я звертаюсь офіційно до поліції щодо їхнього викрадення та пишу заяву на волонтерку Вікторію, — розповіла продовження резонансної іс­торії зникнення лисих канадських сфінксів їхня власниця Олена Григорівна.

Цей кіт став чемпіоном міжнародних змагань

– Нам в коментарях під статтею про Боса та Каїра пишуть про третього кота, що був із ними і помер від холоду…

– Це фейк, щоб розжалобити людей у соцмережах та зібрати гроші на харчування моїх двох котів… Де фото замерзлого на смерть кота? У мене його не було! Тому не вірте всьому тому, що вже пишуть про мене як «експлуататоршу» та «знущальницю» з котів… Бо я займаюсь котами вже більше 15 років і мене знає вся котоспільнота Вінниці та України… Так, ми розводили породистих котів і заробляли на цьому славу для Вінниці та певні кошти… Але ж ні­хто не каже, що лише повноцінне годування цих двох сфінксів обійдеться в круглу суму… На місяць це від півтори до 2,5 тисячі гривень… Тому такі коти — це не лише краса, слава, призи і перемоги на чемпіонатах – це дороге задоволення! І я за ними сумую, як за рідними дітьми…

Нагадаємо, що за кілька днів у Фейсбук з’явилось оголошення однієї волонтерки, яка збирала кошти для годування та лікування вже Вені та Сені… Так вона їх назвала по-своєму…

Коли верстався номер газети, стало відомо, що власниця котів написала заяву до поліції Вінниці про викрадення «особливо цінного майна», до якого, згідно з Законом України, прирівнюються дві породисті тваринки.

– Такого у Вінниці ще не було – сказали нам сьогодні у поліції, бо, згідно з заявою, за викрадення двох особливо цінних котів «волонтерці» загрожує від 7 до 13 років, згідно з пунктом 5 статті 185 Кримінального кодексу України. Також окрему заяву було подано на слідчого, який не вилучив на місці злочину двох тваринок у ветклініці та не передав мені на відповідальне зберігання. Місце мешкання «волонтерки» вже встановлено – далі буде діяти правоохоронна система міста, яка такий «котячий» злочин ще не розслідувала! — повідомила під міським відділком поліції у Вінниці на Пирогова, 4 власниця котів Олена. – Сподіваюсь, що Каїр та Бос без суду повернуться додому найближчим часом.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ