Як свідчить редакційна пошта «33-го», на Вінниччині, як і в Україні, зростає незадоволенння примусовими обмеженнями для невакцинованих.

Однак виростає ще більша межа між тими, хто вже вакцинувався? і тими, хто не вакцинувався. Бо вакциновані вважають, що всі обмеження, смерті, “червоні” зони, зриви графіків навчання, збитки бізнесу, саме через тих, хто піддався пропаганді «антивакцинаторів», підігрітих ворогом, і не отримав щеплення. Саме через таких досі Україна не має колективного імунітету та досягає рекордів смертей і кількості хворих.

Не менш категоричні і антивакцинатори. Обурення виросло із входом Вінниччини до «червоної зони».

Люди не розуміють, чому їх не пускають у транспорт, магазини, ресторани, музеї і т.п.

– Адже і вакциновані можуть так само хворіти, як і не вакциновані.

І ті і інші заходять в ці заклади в масках, там також дотримуються заходів захисту.

– То в чому проблема? – запитують вони.


- Я місяць тому  перехворів, маю тест на антитіла. Причому перехворів майже безсимптомно, як і перший раз. Для чого мені вакцинація? Але мені сказали, що я не маю права довідку отримати у сімейного лікаря, бо такий механізм не передбачений.

І зайти нікуди не маю права! Невже мою країну, область перетворили для мене на резервацію? Я розумію епідеміологічні вимоги, але врахуйте і права таких категорій, як я! - ділиться читач Сергій Бурачок.

- Перехворіла, але тест ковіду не показав. Маю антитіла, що свідчить про перенесену хворобу. Ще не пройшло місяця! Чому я маю гробити своє здоров’я, вакцинуватись в обов’язковому порядку?

І нікуди не зайти, як прокаженна! Чому моїх прав ніхто не захищає? - запитує Ольга Максимчук.

Я працівник ресторанного бізнесу. Весь наш колектив стовідсотково вакцинувався. Але ж більша частина наших клієнтів - ні!

Але, якщо вони не ходитимуть в наші заклади, то нам «гаплик»!

Чому я, працівники бутиків, іншого малого та середнього бізнесу, мають нести збитки, розпускати колективи? Ви хоч розумієте, що ви вбиваєте цим наш бізнес? Доводите до банкрутства? Бо і компенсації немає, хоч і пандемія. І роботи не буде! Бо ми власними діями маємо розганяти клієнтів! Так не має бути! Чим нам дітей годувати? - Олег Кравчук.

- Я не антивакцинатор, але ця "червона" зона - це жесть.

Де мої конституційні права? Чому я в масці не можу зайти в громадські місця? А ви гарантуєте вакцинованим, що вони не захворіють? Навіть Біблія дає кожній людині вибір. Дайте і мені! Ну не хочу я вакцинуватись! Розумію, що є небезпека. Але для мене! І це мій вибір! Не порушуйте моїх прав. Хочете, щоб я одягла маску, дотримувалась дистанції? Буду! Але не пускати нікуди не маєте права! Це самоуправство!

У людини, виходить, немає  жодних прав? - Алла Волкова.

- Я вакцинувався, добросовісно вакцинувались мої діти, дружина, батьки! Скажіть, чому я маю через всяких зазомбованих попами, сектами терпіти обмеження? Чому моя країна через них має походити на резервацію, яку закривають, бо у нас найбільша смертність?

І вони ще обурюються!? Це ж через них у нас такі показники! - Роман Коваленко.

- Пропоную з 18.11 об'єднуватися у групи самооборони по походах за хавкою у магазин. Події наближені до бойових, - Віталій Дужак.

А що думаєте ви?

Вислухав Андрій Власенко