Новину про нові заробітки українців вже знає і обговорює вся Польща. Бо на тлі міграційної кризи поблизу кордону із Білоруссю польська поліція із прикордонниками зупинила для контролю чорний Porsche Cayenne.

За кермом був 24-річний вінничанин, а в салоні знайшли одразу 11 громадян Іраку!

На темі із нелегалами у Польщі вирішив підзаробити наш земляк і сам опинився за гратами…

Вже відомо, що інцидент трапився у місті Більськ-Підляський, що за 30 км від кордону із Білоруссю, у Підляському воєводстві. Місцева поліція повідомила, що для контролю зупинили автомобіль Porsche Cayenne із державним номерним знаком Великопольського воєводства.

Громадянина України затримали. Йому висунули звинувачення в організації нелегального перетину кордону. Суд арештував українця на два місяці. Водій, родом із Вінниччини, пояснив, що авто для «халтури» на мігрантах він позичив у знайомого. Останнім часом жив на Волині.

До речі, від початку міграційної кризи польська поліція затримала близько 200 водіїв, які загалом перевозили понад 900 нелегальних мігрантів. Із них майже 50 – українці…

Ось такі бувають заробітки. І ці люди підливають конкретну ложку дьогтю у дружні стосунки із Польщею та Європою. Бо якщо в 2014-му весь світ захоплювався нашими подвигами та самопожертвою в ім’я України, то сьогодні полізло у світ всяке «жлобйо».

Очищаймось разом. Поліція просить усіх, хто знає про такі нелегальні заробітки, повідомляти на «гарячу лінію». Карати будуть нещадно.

 Роман Ковальський