Після тріумфу збірної України із кіокушинкай карате на чемпіонаті Європи в румунській Ораді переможці повернулись додому та розповіли подробиці здобуття 36 медалей різного ґатунку! Бо срібло в скарбничку збірної принесла наша землячка Ірина Козачковська та її тренер Олександр Вихованець. І серед збірних 22 країн-учасниць Україна показала найкращий результат  – наші хлопці та дівчата посіли перше загальнокомандне місце, завоювавши 12 золотих, 15 срібних та 9 бронзових медалей на чемпіонаті Європи серед молоді, юніорів та юніорок у розділах «ката» та «куміте».

– Коли звучав Гімн України та честь перемоги нашої збірної, то хотілось кричати на весь світ – Слава Україні! Бо ми явно не найбагатша країна Європи, яка попри все виховує ось такі таланти, вирощує чемпіонів та має змогу попри всі проблеми в країні бути кращою в Європі… Я ледь не плакав від радості за Іру, яка змогла подолати всіх суперниць, перетерпіла ту кричущу несправедливість у фіналі, коли їй не зарахували нокдаун суперниці, коли боліло наколоте гормонами коліно і все одно вона вийшла і билась до кінця.


І нарешті ми маємо срібло такого крутого чемпіонату, бо дотепер брали переважно бронзу! А ту я вважаю. що це срібна перемога Іринки перш за все над собою! Вітаю всю Вінницю із цією нагородою! Ми круті!!!, - розповів про успіх 19—річної володарки чорного поясу із кіокушинкай карате, юної тренерки  ВОКДЮСШс Ірини Козачковської її наставник і також володар чорного поясу Олександр Вихованець.