Це фотокореспонденту «33-го» і, як його називають, №1 Вінниччини діти подарували фотосесію на 26-ту річницю одруження із Наталкою…

– Ми одружились із Наталкою 30-го вересня 1995-го року… Як зараз пам’ятаю, що на весіллі було 70 людей і ми святкували в скромній їдальні біля складів універмагу, за сучасним «Епіцентром». І на 26 років нашого весілля дві доньки із зятями + наш внук Владик подарували нам святкову фотосесію у студії MILK. Скажу відверто, я вперше за 30 років своєї кар’єри фотографа був не на роботі, а в ролі гостя… І жодним словом не обмовився до дівчини, що знімала для нас цю фотосесію. Було незвично, цікаво і гарно… Результат ви бачите самі – майже тисяча лайків та коментарів із вітаннями у Фейсбуку. На такий успіх ми не очікували, але фото явно «зайшло»! – розповів фотокореспондент «33-го каналу» Сергій Хіміч.


- Хто придумав цей «лук» для фото – джинси та білі футболки?

- Це була творча ідея саме моєї колеги Анни Сохань… І, як бачимо, це фото вистрелило краще за знімки у вечірніх платтях та смокінгах. Тому для цього фото ми лише докупили білі футболки, а джинси були у всіх - від малого Владика до мене… Довелось навіть скинути пару кілограмів для святкової фотосесії із найріднішими людьми. І тепер це фото не лише в соцмережі, але й рамочці в нашій гостьовій кімнаті. Я розумію, що хтось скаже про мене, як про фотографа: «Хіміч – чоботяр без чобіт!»… Але інколи дійсно хочеться побути хоч 5 хвилин фотомоделлю!

Сергій і Наталя уже 26 років разом

- Як і коли ви познайомились із Наталкою?

- Наталя - рідна сестра мого однокласника Ігоря… На жаль, його вже немає із нами. І коли я приходив до Ігоря у гості, то ми довго були із Наталкою просто друзями… І ця дружба згодом переросла у кохання. Мені було 21, їй 18, я зробив їй пропозицію, бо відчув – це моя доля! Ми зустрічалась буквально кілька місяців та сказали батькам, що будемо гуляти весілля 30-го вересня. За 9 місяців, у 96-му, після вересневого весілля народилась наша Аня, а через два роки та вісім місяців - друга донька, Вікторія… Тепер обидві доньки заміжні, а наш перший внучок Владик – це справжнє щастя і незабутні емоції. Я йому вже подарував фотоальбом, де є фактично кожен день його життя від народження до 4-х місяців… Нині готую другий альбом про перший рік цього красунчика в нашій сім’ї!

- Скільки вже головному герою цього сенсаційного фото?

- Владику рік та три місяці… Я дуже щасливий дідусь, що маю такий «скарб» від старшої доньки, та очікую ще мінімум 5 внуків від своїх доньок – хлопчиків та дівчаток! Поряд із старшою донькою на фото її чоловік Андрій, із Вікторією - її коханий Олександр, і по центру ми із Наталкою… Варіантів такого фото є кілька, але для Фейсбуку я вибрав той, де внук Владик дивиться трішки вбік – у своє майбутнє… Так, мені здалось, буде краще для цієї світлини. Бачу, багатьом це фото сподобалось…


- Коли буде повноцінна фотовиставка робіт легендарного Хіміча із «33-го каналу»?

- Моя фотосесія є в кожному номері «33-го каналу» та після кожного репортажу із обласної чи міської сесії, із Гайсина чи іншої події, яку я знімаю та вибираю дійсно кращі знімки… Бо весь цей час – 30 років від першого дня свого навчання в ПТУ із 91-го року на фотографа я намагаюсь самовдосконалюватись і робити ще щось крутіше. Бачу, що часто мені це вдається, і на нашому сайті ці фотосесії чекають не лише депутати, міністри та президенти, а, перш за все, наші читачі…

- Ти знаєш, що десятки фоток Хіміча із «33-го» за ці роки стали «мемами» і розійшлись по всьому світу та Інтернету?

- Це окрема тема, коли мені вдається впіймати саме той кадр чи момент історії Вінниці та України… І коли світлина із нашої газети чи сайту «33-го» розходиться таким тиражем та збирає сотні, тисячі коментарів – це приємна винагорода за роботу і творчість… Звісно, всі оцінили міністрів-телепузиків, ту саму парасольку під час візиту посла США, гримаси президента Зеленського під час приїзду на Вінниччину… Але для мене справжні шедеври – це емоції та обличчя простих, нікому не відомих людей, як того самого дідуся із голубами біля «Вічного вогню» в центрі Вінниці… Після таких знімків ти відчуваєш, що дійсно зробив щось добре для людей.

- У тебе є збірка ТОП-100 фото від Сергія Хіміча?

- Поки що ні, але я над цим працюю… Може, колись дійсно під Вежею у Вінниці влаштуємо фотовиставку кращих знімків за всю історію «33-го каналу» до ювілею нашого видання? Це було б круто… Дякую за лайки під нашим родинним фото. Зупиняйте такі миттєвості, щоб було що згадати через роки!

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ