На офіційній сторінці Турбівської ОТГ зазначено, що у Новоприлуцькому ЗСО 1-2 ступенів замінено систему опалення з газової на твердопаливну. А для Староприлуцького дитсадка встановлено електрокотел.

На сторінці зазначено (цитата): “У скрутному становищі опинились бюджетні та комунальні установи, які не можуть закупити газ у Нафтогазу за пільговою ціною, зафіксованою у Меморандумі між місцевою владою та державним монополістом НАК “Нафтогаз України”. Лікарні, школи та ін. установи вимушені закуповувати газ по ринкових цінах – по 35 – 45 грн/куб.

На Вінниччині оголошено надзвичайну ситуацію через нестачу газу для бюджетних установ. Обласною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення про надання об’єктам соціальної та бюджетної сфери можливості врегулювати закупівлю газу.

Турбівською селищною радою для потреб ОТГ планується закупити до кінця поточного опалювального року 4800 м3 природнього газу. А для потреб шкіл та садочків – 51850 м3 природнього газу”. (кінець цитати)

– Держава своєчасно відреагувала на збільшення ціни на газ на міжнародному ринку. Постанова КМУ №1102 гарантує постачання природного газу для бюджетних установ за пільговими, а не ринковими цінами. Ніяких 35-45 гривень, вартість газу для бюджету сьогодні 16,55 грн. з ПДВ і транспортуванням! Органи місцевого самоврядування це чудово знають, – пояснили в управлінні розвитку територій та інфраструктури Вінницької ОДА. – Турбівська селищна рада, не вводьте людей в оману! Вам в руки сьогодні дали всі механізми і для закупівлі газу за пільговою ціною, і для включення тепла у школах і садочках.