У складі моніторингової групи: фахівці Держпродспоживслужби, обласного Центру контролю та профілактики хвороб, Нацполіції .

Від учора область знаходиться у «червоній зоні», яка передбачає ряд обмежень у роботі закладів громадського харчування, розважальних центрів, торгівельних центрів та магазинів. Отже, тепер заклади харчування можуть працювати у звичному режимі за умови наявності у працівників та відвідувачів “зеленого” COVID-сертифікату або цифрового сертифікату про негативний результат тесту чи про одужання. Під час рейду контрольна група перевіряла наявність у працівників та відвідувачів закладів харчування вищезазначених документів і справжність сертифікатів про вакцинацію.

Також проводили роз’яснювальні бесіди щодо дотримання карантинних вимог та режиму роботи у “червоній ” зоні. І роздавали власникам листівки з профілактики коронавірусної хвороби та необхідності проведення вакцинації від COVID-19.

Під час перевірки закладів харчування спеціалісти виявили порушення, зокрема це –наявність у працівника «жовтого» сертифікату, а не «зеленого», не дотримання температурного скринінгу, відсутність масок у відвідувачів, недотримання дистанції, використання у закладі не спиртовмісних антисептиків.

Отже, нагадуємо, у «червоній зоні» заклади харчування працюють у наступному режимі:

– за наявності COVID-сертифіката – у звичайному режимі

– за відсутності COVID-сертифіката – у режимі «їжа на виніс».

Відвідувачів непродовольчих магазинів та ТРЦ в «червоній зоні» обслуговують за наявності:

– «зеленого» COVID-сертифіката, що підтверджує повну вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19

– негативний результат тестування на COVID-19

– сертифікат одужання від COVID-19.

Соня Іванчук