Знищення вінницького генерала курував Ленін – реальний керівник «Ізоляції»

У нього 30 кг золота і 7 квартир у Москві — щедра плата за теракти та катування українських полонених. Скільки він отримав за вінничанина Шаповала? Скоріше за все, і вибухи на військових складах у Калинівці – його справа.

Але чому Куликовський, інші кати «звалили» в Україну? Бо підозрюються у «злочині століття»! Майже детективна історія далі із власних джерел «33-го».

Арешт керівника тюрми до 2017-го, а потім ката «ізоляції» Палича — Куликовського розкриває цілий айсберг досі прихованих злочинів під куруванням агентів ФСБ.

Вбивство генерала-розвідника із Вінниці Максима Шаповала готували в катівні «Ізоляція»


Катівня «Ізоляція» розміщена в колишньому закинутому заводі, який до війни переобладнали під арт-галерею. Ще тоді там побували і журналісти «33-го». Тоді ми писали про неї як приклад мистецтва. Тепер — як жах насильства та катувань.

Саме там тепер центр ФС, де готують диверсантів для найгучніших спецоперацій в Україні. Тут ще катують найстрашнішими тортурами ймовірних українських розвідників. Зберігають зброю та техніку МГБ «ДНР».

Затримання Палича у Києві, який до 2017 року очолював цей заклад, а далі виконував роль ката, розкриває страшну правду про найстрашнішу тюрму у Донецьку. Як тепер з’ясовується, вона належить місцевим спецслужбам. Але це центр ФСБ, бо курують в’язницю 5 офіцерів російського ФСБ. Саме там готували диверсантів для найгучніших спецоперацій в Україні. Приганяли машини і показували, як закладати під них вибухівки. Тих, кого засилали здійснювати диверсії, тут скріплювали кров’ю, давали завдання катувати.

У цій історії спливли вже 45 катів та агентів спецслужб, причетних до терактів «Ізоляції». Зараз широко у ЗМІ говорять про затриманого Палича – Куликовського. Вірогідно, що, перебуваючи із 2019 року у Києві, він співпрацював із СБУ. І, скоріше за все, здав чимало диверсійних груп, які засилались в Україну із цього центру. І арештували його, коли «засвітився» у ЗМІ. Зрозуміло, що тепер він виконає іншу функцію — стане свідком у міжнародних судах, та і в Україні страшних злочинів.

Особливо тих, хто цим керував. І саме тут випливає начальник особливого відділу місцевого кадебе, куратор «Ізоляції» і натхненник найгучніших диверсій в Україні та знищення українських розвідників.

Кат і керівник тюрми Денис Куликовський затриманий СБУ і готовий свідчити проти найстрашніших злочинців «ДНР»...

Це Ленін. Таке прізвисько у Василя Євдокимова, начальника центру спецоперації Міністерства держбезпеки «ДНР». Саме він створив концтабір у Донецьку.

Цікаво, що на такій кривавій службі він заробив величезні статки.

Саме він причетний до пограбування банку сина Януковича, звідки вивезли мільйони доларів та 30 кг золота.

Він особисто Паличу хвалився, що знищення вінничанина Шаповала — його рук справа.

Генерал Максим Шаповал був однією із ключових фігур розвідки ЗСУ.

Народився Максим Михайлович Шаповал у 1978 року в місті Вінниці у родині військового льотчика. Навчався у 10 та 15 школах міста. Після закінчення школи обрав професію військового.

Перед початком війни очолив спеціальний резерв Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

З початку російської збройної агресії Максим Михайлович виконував завдання щодо захисту незалежності і територіальної ціліс­ності України в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.


Був учасником най­більш важких боїв 2014-2015 років. У цей найскладніший час воїни-розвід­ники часто виконували бойові завдання ціною власного життя.

Безпосередньо брав участь у звільненні декількох окупованих українських міст, боях за стратегічно важливу висоту — Савур-могилу, а також у плануванні та проведенні роз­відувальних рейдів у глибокий тил противника.

Максим Шаповал зробив вагомий особистий внесок у документування злочинної присутності збройних сил країни-агресора — Росії на території нашої держави. Організовував та проводив роботу щодо викриття кадрових військовослужбовців російських окупаційних військ, які вели бойові дії проти українських воїнів.

У травні 2014 року він командував групою, яка звільняла Донецький аеропорт, та був першим із тих мужніх та сильних духом воїнів, яких навіть ворог, вражений їхньою безстрашністю та стійкістю, прозвав «кіборгами». У Вінниці зараз проживає мама Максима Шаповала. За ініціативи бабусі Олени Шаповал, вчительки математики, з Вінницьких Хуторів на її будинку відкрили меморіальну дошку Герою України Максиму Шаповалу. Батька вже немає в живих. Останнім його місцем роботи був Вінницький аеропорт. Вдова із донькою та сином проживає у Києві.

Не важко здогадатись, що курувало знищення українського розвідника саме ФСБ Росії. Саме Максим Шаповал був однією із ключових фігур української армії та розвідки. Бо він із своїм підрозділом документував злочини в «ОРДЛО» і слід Росії у цій війні. Тому таке завдання отримали диверсанти спецпідрозділу саме у «ДНР».

Бо заслати в Україну найкраще не російського спецназівця, а українця. Його легше переправити через кордон з «ОРДЛО» і лега­лізувати у Києві.

Бо ж підірвати такого рівня розвідника — це вести його не день і не два, вирахувати його проживання і маршрути.

Тому і вербували колишніх наших співвітчизників-зрадників.

Але чому так багато з них раптом опинились в Україні?

Справа якраз у тому «пограбуванні століття». За це їх там, коли піймають, не тільки знищать, але й катуватимуть, так як і вони своїх жертв: гвалтуючи, підключаючи струм до статевих органів і т.п...

У чому суть «справи пограбування століття» у Донецьку? Там був офіс банку ВТБ, який належав сину президента Януковича Олександру. Після окупації їх мали забрати та віддати на «нужди молодого государства».

Ці кошти із банку Олександра Януковича ВТБ в Донецьку забирав саме підрозділ Леніна. Але дорогою вони зникли. Тому Леніна і всіх причетних до цієї операції тепер підозрюють у цьому пограбуванні. Кажуть, що особисто Ленін переправив 2 млн доларів і 30 кг золота до Росії. Там у конспіративних гаражах заховав його соратник-«гаманець». Але кошти почали шукати бойовики. Заведена справа. Безпосередні учасники — вже у розшуку. За ними полюють як в Росії, так і у «ДНР». Тому вони і вирішили «змитись» в Україну, звідти — в Європу. Бо ж мають українські паспорти. А для нас в Європу безвіз.

Ленін-Василь Євдокимов курував спецоперацію
у Києві по знищенню
генерала Шаповала

Куликов вже був засвічений в Україні. Його б однозначно впіймали на кордоні. Тому й пішов на співпрацю з українськими спецслужбами. Але Палич — це лише перша квіточка із цього страшного букета.

Слідкуємо за подіями разом. Скоріше за все, невдовзі спливе, хто ж із них причетний до вибуху на Калинівських складах.

Тетяна КВАСЮК