Так нещодавно вирішив Вінницький міський суд. Винуватець — старший солдат – побив двох своїх товаришів по службі.

Про це повідомив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Олександр Рихлюк.

«Інцидент стався ще у червні цього року. Старший солдат, незадоволений певними обставинами, вирішив застосувати до двох солдатів нестатутні заходи впливу — побої та легкі тілесні ушкодження», — розповів керівник прокуратури.

— Суд зважив каяття старшого солдата і активне сприяння в розкритті правопорушення, тому засудив його тільки до 5 місяців арешту з утриманням на гауптвахті.

Для інформації: гауптвахта – це спеціальні приміщення, обладнані в органах управління Військової служби правопорядку (ВСП) з метою виконання покарання для військовослужбовців, засуджених до арешту, а також тримання взятих під варту і затриманих військовослужбовців. Загалом в Україні близько 20 гауптвахт, підпорядкованих органам ВСП і розміщених за територіальним принципом.

Однією із особливостей відбування арешту військовослужбовцем є те, що під час такого відбування засуджений військовослужбовець не може бути представлений до присвоєння чергового військового звання, призначений на вищу посаду, переведений на нове місце служби, звільнений з військової служби, за винятком випадків визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я.

Ілона ВАЛЬТЕР