Від редакції. Своїми оригінальними рецептами можете поділитись і ви

Деруни з шинкою

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти: картоплі 500 г; шинки 100 г; яєць 2 шт; сіль, перець, спеції, зелень; сиру 50 г; борошна 2 ст.л.

Картоплю натираємо на грубій терці і віджимаємо від зайвої рідини.

У масу додаємо терту на грубій тертці шинку. Порада: можна взяти будь-яке відварне м’ясо. У масу додаємо сіль і перець, різні спеції. Яйця перебиваємо виделкою. Всипаємо борошно і перемішуємо, виливаємо в масу, перемішуємо до однорідності. Дрібно ріжемо будь-яку зелень за смаком і додаємо в тісто. Натираємо сир і змішуємо з основною масою. Обсмажуємо такі оригінальні деруни на олії з двох боків до золотистості. Вечеря буде готова за 10 хвилин.

Картопляна ковбаса

Картопляна ковбаса — дуже смачна і ситна страва, яку можна подавати до обіднього столу як основне, так і як закуску до пива. Готується така ковбаска досить просто. Для цього знадобиться: картопля — 100 г, сметана 20% жирністю — 20 г, гриби печериці свіжі — 100 г, цибуля ріпчаста середнього розміру — 1,5 шт, сало свіже — 20 г, яйце куряче — 1 шт., борошно пшеничне — 20 г, кишки свинячі — 30 сантиметрів, сіль — за смаком, олія для смаження.


Промиваємо печериці ретельно під проточною водою і викладаємо на обробну дошку, нарізаємо гриби невеликими кубиками. Так само нарізаємо одну цибулину, іншу — натираємо на тертку.

Сало промиваємо під проточною водою і після — насухо витираємо паперовими кухонними рушниками. Викладаємо на обробну дошку і нарізаємо невеликими кубиками. Шматочки сала перекладаємо в чисту тарілку. Очищаємо картоплю від шкірки, натираємо на крупній тертці. У сковороду наливаємо невелику кількість олії, ставимо на середній вогонь і викладаємо в сковороду кубики цибулі і сала. Час від часу помішуючи все дерев’яною лопаткою, обсмажуємо до тих пір, поки сало злегка не витопиться. Відразу ж після цього викладаємо грибні кубики, знову все перемішуємо і смажимо до золотистого кольору. Після цього вимикаємо конфорку, а засмажку відставляємо в бік. У картопляну стружку додаємо яйце, борошно, смажену начинку, терту цибулю, сметану, а також сіль і чорний мелений перець за смаком. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

Промиваємо кишки у підсоленій воді. На кінчику ножа висипаємо марганцівку, все добре перемішуємо, так, щоб на дні миски не плавали кришталики. Промиваємо свинячі кишки під проточною теплою водою і викладаємо в розчин настоятися ще протягом 5 хвилин. Це необхідно зробити для того, щоб зник рожевий відтінок.


Один край кишок зав’язуємо ниткою, щоб начинка у процесі формування страви не випадала. Інший край одягаємо на спеціальну насадку для ковбас або на обрізану шийку від пластмасової пляшки. Тепер за допомогою столової ложки начиняємо свинячі кишки картопляною начинкою, але при цьому не дуже щільно, бо в процесі смаження страва буде збільшуватися за рахунок сирої картоплі та інших складових ковбаски.

Після цього наливаємо в сковороду невелику кількість олії і ставимо на середній вогонь. Як тільки масло розігріється, зменшуємо вогонь до середнього і викладаємо в сковороду сформовану картопляну ковбаску. Увага: перед смаженням її необхідно проколоти в декількох місцях виделкою, щоб вона не порвалася. Обсмажуємо ковбасу з усіх боків до золотистої скоринки. Тим часом розігріваємо духовку до температури 150°С. Смажені ковбаски з допомогою дерев’яної лопатки перекладаємо на деко і ставимо в духовку на середній рівень запікатися ще 30 хвилин. Після закінчення відведеного часу вимикаємо духовку, а картопляну ковбасу можемо подавати до обіднього столу разом з салатами зі свіжих овочів і будь-яким видом соусу на ваш смак.

Деруни з м’ясом

Деруни з картоплі — це завжди швидко, просто та смачно, а з м’ясним фаршем вони виходять завжди соковиті та ще смачніші!

Для страви беремо: м’ясо — 400 г, картопля — 1,5 кг, цибуля — 2 шт., яйце — 1 шт., сіль, перець за смаком, сметана для подачі.

М’ясо пропустити через м’ясорубку разом із цибулею, додати сіль та перець за смаком. Перемішати.

Картоплю із цибулиною натерти на тертці, додати яйце (можна і без нього).

На розігріту з олією сковорідку викласти 1 ст. л. картоплі, зверху трішки фаршу та накрити ще раз картоплею. Смажити на повільному вогні, щоб м’ясо пропеклось з двох сторін до золотистої скоринки.

Подавати із сметаною та зеленню.