Національний олімпійський комітет України у Вінницькій області обрав кращу спортсменку жовтня. Нею стала багаторазова призерка чемпіонатів України та Європи із важкої атлетики Анна Панова.

– Анна взяла участь у чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед молоді до 23 років, який нещодавно відбувся у Фін­лян­дії.

У категорії 64 кг вона стала сріб­ною призеркою в ривку та четвертою у поштовху. У сумі посіла 4 місце, — повідомили у Він­ницькому від­діленні НОК.

– Дуже турбували травми, але вийшло зібратися та показати максимальний результат у ривку. Зараз уже розпочала підготовку до чемпіонату Європи серед дорослих, – прокоментувала спортсменка.

Анна Панова — майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка та рекордсменка України, чемпіонка Європи серед юніорів у 2016 році, бронзова призерка чемпіонату світу серед юніорів та срібна призерка чемпіонату Європи у 2017 році, срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді у ривку 2021 року.

Тренують спортсменку Дмитро Бабич та Анатолій Орлов.

Від відділення НОК України у Вінницькій області Анна Панова отримає грошову премію у розмірі 3 000 гривень та право змагатися за звання кращого спортсмена 2012 року Вінниччини.

Каріна МАЄВСЬКА