– Невеликий пост про мою технологічну основу методики. Як я і писав, у мене далеко не легка форма цукрового діабета, яку я виявив навесні 2014 року під час медкомісії перед відправкою в АТО. І з тих пір ця проблема (цукрового діабету) зі мною вже майже 8 років. Не буду описувати всі негаразди як я пробував налагодити своє харчування в тому самому АТО, а потім, після повернення на «гражданку» щось робив з тим вже в умовах щоденного цейтноту на роботі. З висоти сьогоднішнєї моєї технологічності, добре розумію що це було на кшталт пошуку Чорної Кішки вночі в темній кімнаті., – розповів у своєму Фейсбуку засновник майже 20 смачних закладів у Вінниці ресторатор Валерій Сіверчук.

– Але все змінилось, коли мій рідний брат подарував мені новинку на той час для діабетиків: систему динамічного контролю глюкози крові “FreeStyle Libre 2”. Це просто перевернуло мій світ з точки зору можливостей контролю що я їм, скільки я їм і до яких наслідків по «цукру крові» це приводить. Відтепер я не гадав добре/кепсько мені від тієї чи іншої їжі, а бачив прямо на екрані прибора в цифровій формі що мені ця їжа змогла дати і як довго після неї тримався значно підвищений цукор крові.

Все це привело до деяких важливих наслідків:
1) Я виявив немало міфів про ти чи інші продукти і щодо рекомендацій по їх вживанню. Потім глибоко проаналізував кожен результат і готовий Вам, Друзі, передати свій досвід по кожному продукту, а якісь експерименти з продуктами ми проведемо разом і навіть в режимі онлайн.
2) Зрозумів, що маю дуже багато шкідливих «харчових звичок», які призводили до різких «скачків» глюкози крові. Прибор при цьому яскраво мені сигналізував про це (він «пищить» коли цукор росте вище завданого рівня ). Поступово я почав шукати продукти, якими міг замінити ті, що заставляють таки цей приборчик неприємно пищати. І ці продукти, або нові методи вживання старих продуктів знайшлись!!!! Це я називаю ЗМІНОЮ ХАРЧОВИХ ЗВИЧОК та УПОДОБАНЬ. Поступово мені починали все більше подобатись продукти, які не визивали стан ALARM (тривога) у мого прибору і, відповідно, не турбували цим станом і мене. Першочерговим завданням був КОНТРОЛЬ ЦУКРУ на розумному рівні, а паралельно вдалось і частково вирішити проблему НАДМІРНОЇ ВАГИ.
3) Повкрнувся на фоні нових можливостей прибора до підручників з патфізіології і зрозумів, що ВИСОКИЙ ЦУКОР крові і набір маси тіла (ожиріння) це абсолютно пов’язані речи. І тут у мене вся картинка «світу харчування» склалась в загальний зрозумілий паззл. Хочеш схуднути: не допускай високих стрибків цукру крові. Хочеш схуднути: виключи з раціона або значно обмежуй все те, що може призвести до цих швидких підвищень цукру. Хочеш схуднути: МІНЯЙ СВОЇ ХАВЧОВі ЗВИЧКИ на такі, з якими цукор крові контролювати набагато легше.
Друзі, Всім, хто захоче надалі піти цим шляхом я надам ПОВНУ я інформацію і по продуктам, які я замінив в своєму раціоні і всі данні з експериментами з вживанням різних страв/продуктів і даних з прибора FreeStyle. Ми разом зробимо ці експерименти і зрозумієм з якими продуктами нам витримати параметри набагато простіше, а яких слід/краще просто уникати зовсім.
Ще пару рекомендацій по використанню цього прибора. Я рахую, що він просто ФАНТАСТИЧНИЙ по своїм можливостям. І ДУЖЕ РЕКОМЕНДУЮ його ставити КОЖНОМУ, хто має цукровий діабет як першого так і другого типу. Апарат ставиться безболісно, не заважає в побуті ні роботі ні відпочинку (купатись можна з датчиком сміливо). Єдине його обмеження: це ціна на сам прилад і на нові датчики ( нові купляють я і ставляться кожні 2 тижня, але українські умільці їх переробляють, що можуть працювати по місяцю і більше )
Я не є торговим представником компанії-розробника цього прибора, тому всі запитання щодо придбання самого прибора або нових датчиків мені навіть не надсилайте. Мені прибор був подарований моїм рідним братом і. До сих пір жодного датчика до нього не купив (всі подаровані). Чи потрібно ставити такий прибор тому, у кого немає цукрового діабета, але є проблема боротьби з надмірною вагою? Однозначно НІ, Друзі. У вас для цього є Я, який наочно вам покаже як організм реагує на ВСІ ВІДОМІ харчові продукти. Я від тестував майже все, що є на харчовому ринку України, але для наочності буду периодично повторювати всі дослідження в цьому пабліку. Не хворійте, Друзі, будьте в гарній формі і з гарним настроєм завжди.