Історико-документальну виставку «Героям Слава!» з нагоди Дня Гідності та Свободи у обласному краєзнавчому музеї відкрили 18 листопада. День Гідності та Свободи — свято в Україні, що святкується щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

Офіційне число Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя на Майдані , – 107 осіб. Це люди різної національності, віку, статі, освіти, з усіх регіонів України та з-за кордону, успішні підприємці і незаможні пенсіонери, науковці, митці, студенти, активісти…

Серед них п’ятеро наших земляків: приватний підприємець, художник, фіналіст шоу «Україна має таланти» (2013) Валерій Брезденюк, залізничник Леонід Полянський, учасник клубу історичної реконструкції «Білий вовк» Максим Шимко (всі троє удостоєні найвищої нагороди – звання Героя України), військовослужбовець Юрій Нечипорук та підприємець Роман Оліх.

Виставку можна буде побачити після виходу Вінниччини із червоної зони.
– Час карантину ми використаємо лише з користю, – повідомила Катерина Висоцька, директорка музею, – аби оновити нашу експозицію, урізноманітнити екскурсійну програму та підготувати нові цікаві проєкти!

Ірина ЗОНОВА