На місці зруйнованої зупинки в селищі Оратів на Вінниччині будують арт-зону, домінантами якої будуть вежі та віл. Цей майданчик символізуватиме минуле та сучасне краю. Автором його є місцевий скульптор Анатолій Тіторук.

«Уже відновлені колони у вигляді веж. На кожній із них майорять прапори нашої держави та громади. Крім того, на колонах будуть зображені Герби – України та Оратівщини!!! Буде також встелено дороговартісну плитку. Плитка і поребрик закуплено. Буде відновлена підпірна стінка та залізна огорожа. Підсвітка та обов’язково – відеокамера», – зазначає у Facebook голова Оратівської ОТГ Галина Лошак.

Оратів – це край оратаїв, славних землеробів. Тому має бути віл, який тягне рало. Цього року ми не встигнемо за ралом зобразити і встановити землероба, бо не дозволяють уже погодні умови. Але весною буде ще встановлений один елемент композиції – оратай», -запевнила очільниця громади.

Г.Лошак переконана, що оскільки «віл – одна із улюблених тварин українців», і «символізує трудолюбство та наполегливість», а саме цією дорогою «наші пращури їздили волами по сіль та до Києва», то зону мають прикрашати вежі, віл та землероб.

Марина Романова