«Невимовно боляче й сумно… Зупинилося серце дивовижно сонячної Людини, вродливої жінки, ніжної матусеньки-бабусеньки, талановитої акторки нашого театру, заслуженої артистки України Валентини Василівни Хрещенюк», – зазначають колеги у Facebook.

До Вінниці молодесенькою акторкою вона приїхала на особисте запрошення у Федора Верещагіна. На сцені театру імені Садовського вона виступала з 1962 року.

Валентина Хрещенюк переграла всіх дівчат із української класики, зіграла понад 200 ролей. Працювала багато і невтомно – чи то через страх перед режисером, чи від власної наснаги. Актриса зізнавалась, що грала будь-кого, але найбільше їй імпонували ролі психологічного плану, лірико-драматичні…

«Життя в театрі щасливе, – стверджувала вона. – Я ніколи не бажала більшого, ніж мені діставалося. Кожна роль – це екзамен перед собою. Я люблю театр, тому щаслива».

«Соловейком виспівувала в усіх музичних виставах, скрупульозно ставилася до будь-якої ролі, навіть епізодичної… А скільки ж їх було створено за 60 років служіння сцені!

Світла вічна пам’ять Вам, Валентиночко Василівно! Бог покликав Вас у велике свято… А ми молитимемося за Вас», – зазначають колеги у некролозі.

Марина Романова