Вінницький апеляційний суд залишив без змін постанову місцевого суду, якою жительку одного із сіл Бершадської міської громади Д. притягнули до адміністративної відповідальності за керування моторолером у стані алкогольного сп’яніння.  Жінку зобов’язали сплатити 17 тисяч гривень штрафу та на рік позбавили права керувати транспортними засобами.

Суду Д. повідомила, що в травні цього року після сьомої години їхала моторолером від хворого батька. Через те, що, ймовірно, підвели гальма, упала з двоколісного – знепритомніла й травмувала ніс. Пошкодився і транспортний засіб. При цьому, запевняє, була тверезою.

Та, згідно з висновком медиків, наявним у матеріалах справи, жінка таки перебувала в стані алкогольного сп’яніння. А її підпис зі словом «згідна» у протоколі підтверджує слова поліцейських. Утім, каже, ставила його під впливом стресу.  Відтак просила суд скасувати постанову Бершадського райсуду та закрити провадження за відсутністю у її діях складу правопорушення.

Проте вину водійки моторолера таки підтверджує низка доказів: протоколи про адмінправопорушення, схема місця ДТП, а також висновок щодо результатів медогляду, який Д. навіть не намагалася спростувати., –  повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду. – Це і стало підставою для того, щоб відхилити її апеляційну скаргу та залишити без змін судове рішення першої інстанції.