Від початку вакцинальної кампанії повний курс щеплень пройшли 99 569  вінничан (33,2 %) від дорослого населення громади. На сьогоднішній день першою або двома дозами щепились 133 928 (44,6%) мешканців Вінницької міської територіальної громади. За минулі вихідні, 20-21 листопада,  імунізувались 3 296 людей. Щеплюють вінничан безкоштовно.

«На сьогодні майже 134 тисячі містян вже вакцинувались  від коронавірусу, двома дозами антиковідних вакцин щепились 99 569 людей, але для колективного імунітету цього замало. Варто розуміти, чим більше людей вакцинується, тим швидше ми зможемо подолати цю пандемію. І тут важливою є участь кожного мешканця громади. Я вкотре звертаюсь до вінничан: вакцинуйтесь, пояснюйте рідним та близьким, що це необхідно для усіх загалом та кожного зокрема. Багато колективів у нашій громаді відповідально підійшли до цього питання, їхні працівники активно щеплюються від коронавірусу. До прикладу, 99 % працівників Вінницької міської ради вже вакциновані», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус, то за минулу добу було виявлено 111 нових випадків серед містян. У  стаціонарах вінницьких «ковідних» лікарень перебуває 476 пацієнтів.  Минулої доби коронавірус забрав життя п’ятьох вінничан. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває 4071 вінничанин зі встановленим діагнозом COVID-19. Стаціонари «ковідних» лікарень заповнені на 74%.

Нагадаємо, у Вінницькій міській територіальній громаді щепитись від коронавірусу можна щодня.

Щоб отримати інформацію про роботу центрів вакцинації, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3