Завдяки сільському господарству Вінниччина  має можливість зводити кінці з кінцями.  А застосування інтенсивних технологій в поєднанні з сприятливими погодними умовами дало можливість сільгоспвиробникам отримати вищу урожайність практично всіх сільськогосподарських культур. За даними Міністерства аграрної політика на Вінниччині намолотили найбільше зерна серед регіонів України – 5,9 млн. тонн. Всього валовий збір зернових культур очікується в обсязі понад 6,5 млн. тонн. Наразі, ще триває збирання кукурудзи на зерно, якої зібрали на більш як на 80% площ, намолотили 3545 тисяч тонн зерна. Середня урожайність за оперативною інформацією складає 96,5 ц/га, що на 43,0 ц/га більше минулого року.

Найбільше намолотили соняшнику –  понад 1 млн. Тонн.  Виробництво ріпаку зросло майже на 60% та становить 217,4 тис. тонн. Майже на 65% більше отримали урожаю сої, валовий збір якої складає близько 242,3 тис. тонн. Валовий збір ранньої групи зернових та зернобобових культур  цього року  на 32% вищий намолоченого в минулому році.

І  лаври цукрового Донбасу  теж у Вінниччини – накопано більше 2, 4 млн. тонн. Середня урожайність цукрових коренів складає 491,8 ц/га, що на 78,6 ц/га більше ніж минулого року.

Навіть у галузі тваринництва Вінниччина перша. Особливо по чисельності утримуваного поголів’я птиці, друге місце – по виробництву молока, чисельності поголів’я великої рогатої худоби, в тому числі корів. По всіх категоріях господарств за січень-жовтень поточного року виробили 543,4 тис. тонн м’яса, 578,4 тис. тонн молока, 629,5 млн. штук яєць.

Таким чином  внесок сільськогосподарської продукції у загальнодержавному виробництві складає понад вісім відсотків.