Сьогодні у Вінницькій обласній раді був підписаний тристоронній меморандум, відповідно до якого у Вінницькому національному технічному університеті буде створено навчальний центр інновацій, інформаційних технологій та автоматизації ВНТУ-FRENDT. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

Старт  народженню  нового навчального центру дали Генеральний директор Frendt LLC Віталій Шуберанський,  ректор ВНТУ Віктор Біліченко та голова обласної ради Вячеслав Соколовий . А ще у політесі невдовзі запрацює науково-дослідна лабораторія кабельно-провідникової продукції.

-У такому форматі «університет/бізнес/влада»  цей вінницький виш працюватиме вперше, хоча угоди про співпрацю  з іншими підприємствами політех має,  – розповідає голова обласної ради Вячеслав Соколовий. – Це дуже важлива подія, бо університет  отримає практичну реалізацію та комерціалізацію інноваційних наукових розробок, а студенти – гарантоване місце роботи.

Із плюсів ініціативи Вячеслав Соколовий називає такі:

– Бізнес буде інтегрований в процес підготовки кадрів, сприятиме розвитку наукових шкіл університету та створюватиме релевантні умови для підготовки фахівців.

– Область нарощуватиме свої економічні показники, які напряму залежать від рентабельності бізнесу.

– Агропромисловий комплекс області нарощуватиме свою конкурентоздатність завдяки інноваційним технологічним розробкам.