У п’ятому випуску шоу на телеканалі СТБ вінницький школяр Антон Васалатий із Козятина вражав суддів популярного шоу фантастичними здібностями в усному рахунку.

Я брав участь у різних математичних олімпіадах… Сьогодні, дивитимуся на монітор і рахуватиму усно, – сказав Антон.

– Математика — це не просто наука, котра лежить на папері. Це все що нас оточує. Від єгипетських пірамід до звичайної квітки. У деяких квітках кількість пелюсток в ряду рівна сумі кількості пелюсток у двох попередніх рядах.. І пояснити це важко. Адже ніхто не знає звідки у природі ось так закономірності. Дуж люблю навчатись. Відкривати для себе щось нове. Вирішив прийти на шоу “Україна має талант”, щоб популяризувати любов до науки та бажання навчатись. Я мрію стати науковцем та принести користь науковій галузі України. – ділиться юний геній.

– Починаючи із першої своєї олімпіади він брав призові місця. Тому на рік йому видали щомісячну стипендію. Це 500 гривень. Їх він витрачає на навчання. Через свою скромність, раніше я не говорила, що він унікальний.Із самого дитинства він був дуже допитливий. Читав багато книжок. Його цікавили енциклопедії.- додає мама талановитого козятинчанина.

Всіх здивувало як вінничанин усно множив, відмінусовував, ділив та додавав найрізноманітніші числа: десятки, сотні тисяч, мільйони. Водночас він збирав три кубики Рубіка. На екрані ноутбука йому показували довільні рівняння, які хлопець швидко вирішував.

Прихильники шоу вже почали називати його “людина-калькулятор”.

– Я радий вашій появі тут, на сцені шоу, адже я підозрюю, що це може стати дуже хорошим поштовхом для тисяч хлопців та дівчат по всій Україні вірити в свої сили! У вас 4 “так”!

― прокоментував виступ маленького генія Сергій Притула.

Судді також поставили Антону свої задачі, на які він не довго думаючи відповів правильно.

Антон Васалатий ― багаторазовий представник Вінницької області на всеукраїнських змаганнях з усного рахунку. Хлопець має вже сотні медалей та грамот з найрізноманітніших олімпіад.

Суддями проєкту є ведучий Сергій Притула, акторка Ксенія Мішина та хореограф Женя Кот. Кожного ефіру у складі зіркового журі з’являється ще один суддя. У п’ятому випуску додаткове крісло суддів займав олімпійський чемпіон Жан Беленюк.

Софія Копач