Минулого тижня у  Вінниці п’яний водій на старому «Мерседесі» збив жінку на велосипеді… ДТП сталась у темну пору доби 18-го листопада, о 18.30 по вулиці Данила Нечая в районі перехрестя з провулком Сірка…

За кермом іномарки був 30-річний активіст «Дорожнього контролю», який спершу відмовився пройти експрес-тест на алкоголь… А 53-річна вінничанка Ірина Володимирівна Герсак опинилась в реанімації непритомна.

Її особу встановлювали майже 2 доби. На підмогу водієві, який, до речі, має інвалідність, спершу приїхали активісти «ДК». І спочатку навіть переконували поліцію, що він був під дією заспокійлих ліків… Але 2 проміле в ліках не буває…

Жінка із велосипедом перетинала проїжджу частину дороги й у цей момент на неї налетів «Мерседес». У неї діагностували важку політравму, закриту черепно-мозкову травму, переломи обох гомілок… Дотепер за її життя борються лікарі. Кошти на ліки та підтримання життєдіяльності привозять хлопці із «ДК». І не можуть повірити, що активіст, який сам «строїв» поліцію і вимагав від влади доброчесності, так зухвало порушив закон.

– Мені боляче це казати, але це їхав наш активіст. Я знав, хто міг таке вчинити, але тільки не він… Що сталось і чому він був п’яний за кермом, ми розбираємось у своєму колективі. Щодня даємо по 4200 гривень на ліки і продовження боротьби за життя цієї жінки, — коротко прокоментував цю шокуючу ситуацію лідер «Дорожнього контролю. Вінниця» Володимир Затайдух.


Поліція підтвердила інформацію, що водій легковика перебував у нетверезому стані.

– Відповідно до висновків експертизи, в крові водія було 2 проміле алкоголю, — повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області. - Нині це кримінальне провадження перекваліфіковане на другу частину статті 286-1 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння). Такі дії караються позбавленням волі на строк до восьми років. Слідство встановлює очевидців та свідків дорожньо-транспортної пригоди, — додають в поліції.

Зокрема тривають пошуки водія сірого легковика, який стояв перед пішохідним переходом з увімкненими аварійними ліхтарями та допомагав доправити потерпілу жінку до карети «швидкої допомоги».

– Шановні громадяни, якщо ви маєте інформацію щодо обставин аварії — телефонуйте за номерами: 0679017317,  0965025315 або 102, — зазначають у поліції Вінниці.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що постраждала померла у лікарні ввечері 23 листопада.

Сергій Годун