Принаймні, у ДП «Тульчинське ЛМГ» розвозять корми на підгодівельні майданчики уже з початку листопада, щоб стримати міграцію звірів у пошуках їжі. А ще тульчинські лісівники оновлюють дизайн лісових їдалень.

Така новенька, сучасна та мультифункціональна годівниця уже пригощає заготовленими кормами лісових відвідувачів: зайців, козуль, кабанів, птахів. «З таким дизайном вона єдина не лише у Брацлавському лісництві, а й у всьому Тульчинському лісомисливському господарстві», –  каже лісничий Анатолій Поліщук.

Дана годівниця дозволяє збалансовано використовувати корм, який підсипається за мірою поїдання його тваринами, таким чином надлишки не розкидаються лісовими відвідувачами. А ще вона сконструйована з урахуванням вікових особливостей молодняка, дозволяючи зайти у певний відділ лише поросяткам, що теж важливо, адже дорослі особини найчастіше не допускають до їжі малечу. До цієї нової годівниці кладуть практично всі види кормів: сіно, гіллячковий корм, коренеплоди, кукурудзу, зерно пшениці. Харчі для зимового раціону диких тварин тульчинські лісівники заготовляють відповідно до планів протягом весни-осені, починаючи від гіллячкового корму і завершуючи збором кукурудзи та буряків, а сіль закуповують.

Майстри підприємства споруджували годівницю власними силами. А ініціатором та розробником нововведення став лісничий А.Поліщук. Каже, що шукав відповідну модель годівниці та схему конструкції в інтернеті.

А мисливствознавець Тульчинського ЛМГ Олександр Німий додає, що це поки що єдина така годівниця. Адже її уже апробували, оцінили переваги і планують оновлювати поступово й інші «їдальні» у лісових угіддях.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ