У Вінниці продовжується масштабний проєкт з каналізування  мікрорайону на Старому місті. Він охоплює 11 вулиць та провулків квартального комітету «Добробут». У цьому році у рамках проєкту збудували 1,5 км самопливної мережі каналізації на вулицях Кутузова та І.Федорова. Також влаштували каналізаційно насосну станцію (КНС) на вул. І.Федорова.

У Вінницькій міській територіальній громаді триває реалізація перспективного плану будівництва каналізаційних мереж у приватному секторі. Адже підключення будинків до централізованої мережі водовідведення для мешканців набагато зручніше та економніше, ніж використання вигрібних ям.

«Проєкт по каналізуванню на території квартального комітету «Добробут» передбачає будівництво каналізації на вул. Привокзальній, вул. Кутузова, вул. Хуторянській, вул. Одеській, вул. І.Федорова, вул. П.Дорошенка, вул. Гетьмана Сагайдачного та інших. Згідно з проєктом,  збудують самопливну мережу протяжністю 5,9 км, напірну мережу протяжністю 1 км та 3 КНС. Роботи виконують у кілька етапів, враховуючи обсяги», – каже заступник директора департаменту міського господарства міської ради Олександр Зімбовський. У 2019 році збудували 1,6 км мереж на вул. Привокзальній та пров. Привокзальному, та КНС на вул. Кутузова. У 2020 році проклали 1,5 км мереж каналізації на вул. Привокзальній, вул. Хуторянській та зробили напірну мережу каналізації на вул. Федорова та самопливну мережу каналізації на вул. Кутузова.

У цьому році збудували 1,5 км самопливної мережі каналізації на вул. Кутузова, І.Федорова П.Дорошенка, Одеській, а також влаштовано КНС на вул. І.Федорова. В межах планів на 2021 рік – роботи завершено. Планується продовжити роботи по даному об’єкту  в наступному році.

Фінансується цей проєкт з бюджету громади. Також він отримав підтримку і з обласного фонду охорони природного навколишнього середовища.