1 грудня 2021 року у Міському освітньо-аналітичному центрі «Ветеранський простір» о 12,00 за адресою вул. Єрусалимка, 8 Громадська організація «Автомайдан «Вінниччина» у партнерстві з Ветеранським простором презентує проект -.

Ідея вистави народилась рік тому під час обговорення заходів, присвячених дням пам’яті загиблих захисників України. Організаторам хотілось спланувати якісь заходи, які б залучали молодь і ветеранів, як активних учасників пам’ятних подій. Саме тому ми подумали, що було б дуже добре створити виставу документального театру, яка б розказувала про сучасних героїв російсько-української війни.

Проект був поданий на конкурс до УКФ і зайняв 22 рейтингове місце але через зміни планів у фонді результати конкурсу не були оголошені та фінансування не було отримане.

Саме тому ми вирішили самотужки зібрати кошти на реалізацію проекту.

Детальна інформація за посиланням https://deputaty.in.ua/documentary_theater?fbclid=IwAR0yAH04HU9JQSB7gu9ZH5ty_afaFeUHOS-JbeReHibq6_nqXUApWdljqNs

Також на сайті розміщена платіжна система Liqpay, яка дозволяє будь-яким зручним способом пожертвувати на проект.

Основою вистави стане щоденник, який вів загиблий 19-річний загиблий доброволець Євгеній Костюк ( Шльоцик).

Сценарій вистави напише режисерка Наталя Доляк. Вона також буде займатись постановкою вистави.

Основна ідея проекту розповісти про два різних світи, які між собою пересікаються : мирне життя тих, хто про війну знає тільки з новин і бойовий досвід молодих людей, які в цій війні приймали безпосередню участь,захищаючи незалежність України, засобами сучасного мистецтва. Основою для написання сценарію стануть як сторінки щоденника загиблого добровольця Євгенія Костюка так і уривки з роману Еріха Марії Ремарка “На Західному фронті без змін”.

Проект документального театру об’єднає дві групи акторів-аматорів: учасників бойових дій та вінницьку молодь, яка про війну чула тільки з екранів телевізора та з соц.мереж. Реалізувати проект заплановано протягом 6 місяців.

Запрошуємо усі зацікавлені ЗМІ на презентацію початку проекту.