Від початку вакцинальної кампанії повний курс щеплень пройшли 111 237 вінничан, це – 37, 1 % від дорослого населення громади. Першою або двома дозами щепились 142 314 (47,4 %) мешканців Вінницької міської територіальної громади. За минулу добу антиковідними вакцинами щепились 2 174 людини. Вакцинують вінничан безкоштовно. Імунізуватись від Covid-19 можна у пунктах щеплень при ЦПМСД та Центрах масової вакцинації населення. Щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус, то за минулу добу виявили 162 нових випадки серед містян.

«Я вкотре наголошую, що тільки вакцинація може вберегти від важкого перебігу коронавірусу та смерті. Не зволікайте з щепленнями, адже чим більше людей імунізується, тим швидше ми зможемо подолати цю пандемію. Нині ситуація у Вінниці залишається напруженою, тільки за минулу добу на коронавірус захворіли 162 людини, померли троє вінничан, вони були не вакциновані. У стаціонарах міських «ковідних» лікарень перебуває 368 пацієнтів. Усі – кисневозалежні», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Реанімаційні відділення вінницьких «ковідних» лікарень завантажені на 85 %, а стаціонари – на 63%. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває 4 296 вінничанин зі встановленим діагнозом COVID-19.

Нагадаємо, у Вінницькій міській територіальній громаді щепитись від коронавірусу можна щодня.

Щоб отримати інформацію про роботу пунктів та центрів вакцинації, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3

Довідка:

Станом на перше грудня в Україні зафіксували 11 960 нових випадків COVID-19. Зокрема, захворіли 1 088 дітей та 207 медпрацівників.