Про екваторну пресуху президента Зеленського не говорив хіба що ледачий. Мовляв, не так, як мало бути. Аж надто знервованим і не зовсім стриманим був гарант.

І майже що­разу на незручні запитання журналістів нагадував, що він Президент та верховний Головнокомандувач. Зрештою, звинуватив журна­ліс­тів, що вони обслуговують олігархів та дестабілізують ситуацію в державі.

Зокрема перепало на горіхи Шустеру, Бутусову, Ткачу та іншим. Тобто всім, хто критикував Зе команду і персонально президента та голову його офісу. Це тривожний сигнал, бо згортання демократії в будь-якій країні починається зі спроби обмежити свободу слова. А те, що проти редактора ресурсу «Цензор нет» Бутусова, який ставив незручні запитання Зеленському, вже почали слідчі дії, інакше як розправою не назвеш.

Повідомив пан Президент і про державний переворот, запланований українським олігархом Ахметовим спільно з російськими спецслужбами нібито на 1 грудня. Хоча саме на цей день громадські організації призначили всеукраїнську акцію за звільнення з посади керівника президентського офісу. Якщо згадати, що за два тижні до цього українців уже лякали військовим переворотом у Києві і референдумом за приєднання України до Росії, то чи не забагато страшилок для одного місяця?

До речі, звинувачений у спробі перевороту олігарх уже встиг через медіа спростувати звинувачення президента на свою адресу. А відомі економісти забили тривогу стосовно стану потенційних інвесторів, які навряд чи захочуть мати справу з країною, де чи не щодня заявляють про путчі та перевороти. Бо, як відомо, гроші люблять тишу. Також вони відзначили, що чомусь на пресконференції забули сказати про ціну на газ, комуналку, вартість продуктів харчування. Словом, все те, що найбільше зараз хвилює людей.

А, найголовніше, так і залишилось без відповіді запитання: «Куди Зе команда ве­­де Україну?» Але, судячи з того, що від Зеленського по­чали від­хре­щуватись його такі палкі піарники, як Гордон та Комаровський, не все добре на Банковій. Як­що додати до цього відвертості екс­керівника Офісу Президента Богдана, що Зеленський бреше і що з фракції «Слуга народу» почали виходити нардепи, незгодні з кадровою політикою партії, то пора згадувати прислів’я про щурів та корабель.

Втім, влада продовжує гнути свою лінію, на що відомий журналіст Савік Шустер відгукнувся постом у соцмережах. Мовляв, ми це вже проходили. Але кожна влада, яка починала в Україні воювати з журналістами та громадянським суспільством, закінчувала погано. Невже ці слова й на цей раз стануть пророчими?

Анатолій Жучинський