Сам іменинник не називає своїх гостей. Але їх усіх зафіксувати в аеропорту в одній компанії з ним. Фото виставив і Арсен Аваков

Ось як це все прокоментував Савік Шустер:

– 22 ноября мне исполнилось 69 лет. Дата не круглая, но для меня символичная: 22 ноября 1971 года я отмечал с друзьями свое 19-летие в моем родном Вильнюсе, а 23-го ноября навсегда покинул СССР. Это произошло ровно 50 лет назад. Вот это для меня-круглая дата и смысл этой поездки.

Поэтому я решил 22 ноября 2021 года быть с друзьями на родине. Я показал им мою Литву, рассказал об истории Великого Княжества Литовского, простиравшегося чуть ли не до Москвы, мои гости узнали, почему до советской, а затем нацисткой оккупации Вильнюс называли Северным Иерусалимом, каким символом было кафе “Неринга” для многих диссидентов.

Современная политика меня мало интересовала в эти дни, ее я обсуждал в субботу, 19 ноября, во время моего участия в форуме Future of Democracy в Вильнюсе.

Тогда, в 1971 году список гостей моего дня рождения, скорее всего, оказался в КГБ, гэбисты тщательно следили за отъезжающими. Сейчас, надеюсь, другие времена, и список гостей на моем дне рождения я оставлю при себе”.

А ось як прокоментував це Арсен Аваков:

Пряма мова Авакова: “Я вчора побачив, що Рінат Ахметов прилетів у той же термінал за пʼять хвилин від мене, але я при відльоті його не бачив… Я готовий коментувати все, що стосується мене. І я відповім що ні, жодних зустрічей з Рінатом Леонідовичем у Вільнюсі не відбувалося… Я не бачив, щоб хтось з присутніх гостей вів серйозні ділові перемовини.

Я дуже досвідчена людина в цій сфері. І фотографію я виклав хоч і жартома, але не просто так… Ті люди, які там були і захотіли сфотографуватися, не приховували цього факту. І я не приховував. На державних гвинтокрилах я туди не літав і все оплатив власним коштом. І поїхав дійсно до Савіка, і нормально провів там час”.

Один із претендентів на посаду Президента України Дмитро Разумков заявив, що він туди не літав, бо на іменини не запрошували.

Володимир Гройсман поки що ніяк не коментує цю подію.

Як повідомляють ЗМІ, «паралельно із літаком прибув до Вільнюса і літак українського олігарха Ахметова».

Таке співпадіння чи сплановану зустріч, де начебто обирали нового кандидата в Президенти України, широко обговорюється у ЗМІ.

Андрій Власенко