День Ангела сьогодні святкують Веніамін, Адріан, Олександр, Валентин, Герасим, Григорій, Денис, Дмитро, Іван, Ігнатій, Іларіон, Костянтин, Михайло, Петро, Порфирій, Сергій, Федір, Аза.

2 грудня народилися:

1612 — †31 грудня 1655 • Януш Радзивілл, державний і військовий діяч Великого князівства Литовського, віленський воєвода (1653-55 рр.) і великий гетьман литовський (1654-55 рр.).

1832 рік – президент Львова, галицький політик і журналіст Тадеуш Рутовський;

1869 Олександр Ющенко, український психіатр. Автор понад 120 праць з питань неврозу, прогресивного паралічу у дітей, біохімічних змін при психічних захворюваннях, конституції людини, ураження ендокринної системи тощо. Один з засновників біохімічного напряму в психіатрії. Член Британської психоневрологічної асоціації. Його ім’ям названо Вінницьку психіатричну лікарню (1934)

1890 рік – український радянський державний діяч Олександр Шумський. Був членом Української партії комуністів, після її розпуску –  КП(б)У. У різний час обіймав посади наркома освіти та внутрішніх справ УСРР. Один із батьків “українізації” 1920-х років – т. зв. “шумськізму”. Репресований, відбував 10-річне ув’язнення на Соловках та в Красноярському краї. Убитий за розпорядженням Сталіна по дорозі до Києва

1893 рік – американський композитор українського походження Лео Орнстайн;

1923 рік – Марія Каллас, американська оперна співачка (ліричне сопрано) грецького походження. Ще дитиною Марія дуже розвинула музичний слух, слухаючи грамофонні записи й радіо; займалася фортепіано, потім брала уроки співу. Через бідність у 1936 сім’я повернулася до Греції, і там Каллас почала займатися співом в Афінській консерваторії у Ельвіри де Ідальго, яка дала їй основи бельканто. 3 ранньої юності потужне звучання голосу, а також його триоктавний діапазон визначили основне амплуа співачки — найтяжчі партії італійського репертуару, а також опери Вагнера.

1937 рік – український письменник, політичний діяч Петро Осадчук;

1946-го – Джанні Версаче, італійський модельєр. що заснував у 1978 році марку Versace, під якою випускається елітний одяг, аксесуари, косметика, парфуми та меблі.

1951 рік – український поет-пісняр Степан Галябарда;

У 1973 році народилася Моніка Селеш, американська тенісистка югославського походження (French Open, Australian Open U.S. Open). Перший свій турнір Моніка виграла в 10-літньому віці у Венесуелі Через рік з талановитою дитиною був укладений контракт. Щомісяця вони з батьком одержували 700 німецьких марок від фірми «Advantage International». Через півтора року на турнірі в Орландо до Карою підійшов найвідоміший фахівець у світі тенісу Нік Болетьєрі, він запропонував забрати Моніку на виховання у свою знамениту на увесь світ академію. Селеш не брала участь у турнірах з 2003 року через травму. 14 лютого 2008 р. вона оголосила завершення кар’єри.

1977 — †24 квітня 1989 • Саша (Олександра Євгенівна) Путря, юна українська художниця і поетеса; за 11 років свого життя створила 2279 робіт — 46 альбомів з малюнками, шаржами, віршами, чеканки, вишивки, дрібні вироби з пластиліну, саморобні шиті іграшки, вироби з намистин і кольорового каміння, випалювання по дереву. Померла від лейкемії. Вона ніколи не навчалася в художній школі, а малювати почала з трьох років, мріючи про те, що стане художницею. Вже після її смерті малюнки Саші побачив увесь світ. За 6 років у 10 країнах пройшло 112 її персональних виставок.

1981 рік – американська співачка Брітні Спірз.