Скандальна ситуація склалась на  Вінниччині серед православних християн УПЦ МП… Бо областю  поширили інформацію, що із початку грудня «всіх вірян поголовно» будуть вакцинувати із залученням поліції… І лише порятунок можна буцімто знайти у курортному  Хмільнику! Чому в Хмільнику?

«…Почали діяти шахраї, які, прикриваючись неіснуючим благословенням «Почаївських старців», закликають віруючих залишати домівки, звільнятись з роботи та оселятись на приватній території у місті Хмільник, мотивуючи свої дії необхідністю рятуватись від «вакцинації, яка з початку грудня стане примусовою».

Втім, жодного благословення на свої дії згадані особи не мають ані від братії Почаївської лаври, ані від духовенства Троїцького Браїлівського жіночого монастиря.

Закликаю духовенство проявляти увагу та пильність, аби ніхто з парафіян не став жертвою шахраїв, –  вже заявив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, який назвав шахраями людей, які закликають вірян залишати роботу і домівки.

– Нагадую, що питання вакцинації не є таким, що стосується віри та спасіння і знаходиться виключно в полі власного вибору та відповідальності кожної людини.

Застерігаю духовенство і вірних від спілкування з шахраями, оскільки їх діяльність є антицерковною. За офіційною інформацією звертайтесь до настоятелів місцевих храмів єпархії, благочинних та в єпархіальне управління», – зазначено в повідомленні митрополита Вінницького і Барського Варсонофій.

Хто запустив паніку та чутки?

За попередньою інформацією, чутки  про необхідність «спасіння» шириться між віруючими УПЦ МП від імені буцімто то «старців».

Серед вірян ходить «правдива новина» про «спасіння» лише обраних, які будуть за 15 кілометрів від Почаєва… Чи на «базі» в Хмільнику, де живе один із загадкових монахів.

І вже є дата – 8 грудня, коли до кожної хати прийдуть поліцейські з лікарями робити вакцинування…  А невакцинованих лякають, що вони  не зможуть навіть сплатити за комунальні послуги…  Тому треба тікати і спасатись в Хмільнику.

Цікаво, чи є серед «врятованих» учасники антиковідного маршу в центрі Вінниці, який пройшов  3 листопада…?