У чатах МП Вінниччини масово поширюється заклик вийти на акцію протесту 3-го грудня і пікетувати Вінницьку облдержадміністрацію.

Цитуємо:

– УВАГА, ОГОЛОШЕННЯ! Нам стало відомо, що прямо зараз йде спроба незаконної перереєстрації громад УПЦ у селах Бахтин, Вербовець і Снітків Вінницької області. І ми знаємо, хто за цим стоїть і хто знову може зробити свою чорну справу. Його ім’я Ігор Салецький, він досі займає посаду керівника управління Вінницької ОДА у справах релігій і за весь час наробив багато лиха, особливо за часів Порошенка. На його совісті ціла низка зловживань, більше 30 пограбованих рейдерами громад, рани беззаконня і конфліктів через паперове «переведення до ПЦУ» живих православних громад. Годі! Терпець православних вінничан увірвався. Ми більше не допустимо жодної незаконної переєстрації громад УПЦ з боку злочинця, що ховається у кабінетах обласної адміністрації. У п’ятницю, 3 грудня, о 12:00 у м. Вінниця біля будівлі Вінницької обласної державної адміністрації (вулиця Соборна, 70) ми виходимо на мирне зібрання та акцію протесту. Закликаємо всіх небайдужих приєднатися до релігійних громад сіл Сніткова та Бахтина Мурованокуриловецького благочиння, що вийдуть захищати свої права та законність в Українській державі! І вимагати звільнення та покарання чорного реєстратора Салецького. Безумовно чекаємо представників вінницьких громад (Новоживотова, Вапнярки та ін.), які постраждали від його рук. А всіх православних, хто буде у Вінниці, просимо прийти та підтримати своїх братів та сестер у відстоюванні їх законного права молитися у своїх храмах. І жити за законом, а не свавіллям чиновників та рейдерів.

Як відомо, Московський патріархат уже давно показує свою неприязнь до керівника управління у справах регалії Вінницької ОДА Ігоря Салецького за те, що він реєструє громади Православної Церкви України.

В цей же час саме за об’єктивність дякують інші релігійні громади Вінниччини цьому керівнику.