Буде чи не буде війна? Путін дав зрозуміти, що таким чином він змушує світ рахуватись з ним.

А Україна — заручниця великих ігор… і слабке місце, де можна відігратись у помсті.

Президент Росії Володимир Путін так прокоментував повідомлення про російські війська на кордоні з Україною:

«Дивіться, про можливе введення російських військ в Україну говорили ще на початку року… Але, як бачите, цього не сталося.

Справа не в тому, щоби вводити там війська, не вводити, воювати, не воювати. А річ у тому, щоб налагодити відносини: зі створення більш справедливого сталого розвитку та врахування інтересів у сфері безпеки всіх учасників міжнародної діяльності. Ось якщо ми щиро до цього прагнутимемо, то жодних загроз ніхто не відчуватиме».

Путін також заявив, що розширення військової інфраструктури НАТО на територію України може бути «червоною лінією» для Росії.

За словами президента РФ, незважаючи на попередження та прохання Росії, інфраструктура НАТО підійшла до її кордонів. Як приклад, він навів системи ПРО у Польщі та Румунії. У відповідь на це, мовляв, РФ «вимушена розпочати розробку гіперзвукової зброї».

Нагадуємо, що два американські видання повідомили про перекидання російських військ до українського кордону.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов дав інтерв’ю 21 листопада виданню Military Times, у якому заявив, що Росія планує захопити південні й східні області України наприкінці січня — на початку лютого 2022 року. Наступ буде вестися з території Білорусі, окупованого Криму та зі Сходу.

У російській раді безпеки відповіли, що всі звинувачення на адресу Росії в підготовці до наступу використовують як прикриття для майбутнього наступу України на Росію. Цю ж тезу наступного дня повторив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Якщо коротко підсумувати ці слова, то виходить, що він натякнув Президенту США Байдену та його спільникам — тепер я встановлюю правила. Зустрілись зі мною на початку року. Виконали мої прохання — нападу не було. Не послухаєтесь цей раз, не запустите «Північного потоку-2» – крайньою буде Україна.

Добре, що я знайшов тактику гри з вами і ви купились на це…

Андрій Власенко